in ,

Vééégre! Eljárást indít a Transparency International ellen a Szuverenitásvédelmi Hivatal

A Transparencynek 30 napja van válaszolni.

Egyedi, átfogó jellegű vizsgálatot indít a Transparency International Magyarország (TIM) tevékenységével kapcsolatban a Szuverenitásvédelmi Hivatal – derül ki a testület által jegyzett levélből.

Indoklásuk szerint ugyanis a TIM a honlapján közzétett beszámolói alapján külföldről támogatott szervezetnek minősül, amelynek éves költségvetésében a külföldi támogatások aránya jelentős.
A törvény értelmében a hivatal minden olyan szervezetet vizsgál, amelyek külföldről származó támogatás felhasználásával a választói akarat befolyásolására irányuló tevékenységet folytatnak. A Szuverenitásvédelmi Hivatal 6 oldalas levelében 62 kérdést tett fel, a TIM-nek 30 napja van válaszolni.

A TIM ezzel szemben alkotmányjogi panasszal élt,

szerintük az Alaptörvénnyel összeegyeztethetetlen a Szuverenitásvédelmi Hivatal létrejötte és tevékenysége, továbbá a szuverenitásvédelmi törvény több rendelkezése is.
„Alkotmányjogi panaszunkban kifejtettük, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal eljárása és megállapításai ellen nem lehet sem bírói, sem más jogorvoslattal élni, ami sérti a hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz fűződő alapvető jogokat” – írja a TI, ami szerint az, hogy ellenük a szervezet által megfogalmazott kritikák miatt indult vizsgálat, önmagában is jelzi: „a Szuverenitásvédelmi Hivatal eljárása nyilvánvalóan sérti a véleménynyilvánítás szabadságát.”

 

 

(Vadak)

 

 


 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Orbán Viktor halálát kívánják Perintfalvi bejegyzése alatt – Erről volt véleménye Bognár Zsoltnak is

Igazi rohadék – A bunkó kapus azt mondta, hogy „mindent jól csinált”, ahelyett, hogy Varga Barnabástól elnézést kért volna