in ,

Várjuk Mundruczó tiltakozását – SZFE ügy – Dömötör: nemcsak a levegőbe beszélnek, meg is kezdik a tisztogatást

Dömötör Csaba a közösségi oldalán reagált arra, hogy szerdán azonnali hatállyal menesztette Soós Péter rendező-forgatókönyvírót a IX. kerületi Pinceszínház éléről Baranyi Krisztina baloldali polgármester bizalomvesztés címén,

Dömötör Csaba a közösségi oldalán reagált arra, hogy szerdán azonnali hatállyal menesztette Soós Péter rendező-forgatókönyvírót a IX. kerületi Pinceszínház éléről Baranyi Krisztina baloldali polgármester bizalomvesztés címén, mert a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) filmrendezői képzésén tanári állást vállalt.

„Szemkilövető Feri pár hete nyíltan azzal fenyegette meg Vidnyánszky Attilát és »társait«, hogy földönfutók lesznek. Toleránsék nemcsak a levegőbe beszélnek, meg is kezdik a tisztogatást, a cikkből kiderül, hogy működik ez a gyakorlatban” – írta a Miniszterelnökség politikai államtitkára.

Dömötör Csaba emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc azzal fenyegette meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumát vezető Vidnyánszky Attilát és „társait”, hogy földönfutóvá teszi őket.

 

 

Ahogy lapunk is megírta, Baranyi Krisztina polgármester meglepően gyorsan reagált arra a hírre, hogy a rendező tanári megbízatást vállalt, hiszen szerda reggel kilenc órakor egyeztetett Soós Péterrel a menesztéséről, miközben az SZFE mozgóképintézetének oktatói listája csupán aznap délután vált hivatalossá.

A Mandiner.hu megkereste Soós Péter, aki elmondta:

„Elvállaltam, hogy tanítok a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a 2021. szeptember elején induló osztályban. A múlt héten szombaton kiszivárgott egy részleges lista, amelyen az én nevem is szerepelt. Másnap felhívott engem Ferencváros kultúráért felelős alpolgármestere, hogy igaz-e a hír, és legyek szíves, magyarázzam meg. Elmondtam neki, hogy tanítani fogok, de ne aggódjon, nem vállalok semmiféle politikai megbízatást, kizárólag szakmai feladatokat fogok ellátni. Mesterséget tanítok majd egy osztályban.”

Ezután behívták egy beszélgetésre, ahol a polgármester, az alpolgármester és a jegyző volt ott. Arra hivatkozva, hogy nem szólt a heti négy órás szerződésről, Baranyi „jogi következményekkel” fenyegette meg.

Ezután egy kérvényt kellett írnia, hogy engedélyezzék neki, hogy tanít, majd miután ezt megtette, behívták és elbocsátották. Felmondólevelében az áll: magatartása a munkáltatónál bizalomvesztést eredményezett – írja az Origo.hu.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hiesz György és László Imre azonnal mondjon le!

Földi László írása az árulókról felrobbantotta az internetet!