in , ,

Varga Judit kőkemény álláspontja rezsiügyben: ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot!

Nem akármit szeretnének elvenni hazánktól, de nem fogjuk hagyni – szögezte le a tárcavezető szerdán.

„Az Európai Parlament ismét el akar venni valamit Magyarországtól” – mutatott rá szerdai bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter.

Mint a tárcavezető fogalmazott, az Európai Parlament „jövő héten ismét hazánk elleni állásfoglalásról fog szavazni, amelyben a 2024. második félévi magyar uniós elnökséget szeretnék megakadályozni”. „Nem fogjuk hagyni, hogy elvegyenek egy ilyen lehetőséget Magyarországtól!” – szögezte le Varga Judit.

„Azt, hogy ki tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki pozícióját, egyhangúan elfogadott határozatban döntötte el a Tanács.

Ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot”

– hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette: „azok közül, akiknek valóban osztottak lapot, senkiben fel sem merült annak a gondolata, hogy Magyarország ne töltse be a neki járó tisztséget. A Tanács főtitkárságával napi kapcsolatot tartunk, készülünk a feladatra.”

 

 

Varga Judit bejegyzésében arra is kitért: az uniós elnökség nemcsak arra teremt kiváló lehetőséget, hogy hazánkat és álláspontját még inkább megismerjék az Európai Unió tagországaiban, hanem arra is, hogy alakítani tudjuk Európa jövőjét. Ennek kapcsán a magyar elnökségnek három legfőbb prioritása lesz: a demográfia, a versenyképesség és a kohéziós politika jövője”.

 

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Gyermekeken kísérletezik Karácsony lakógyűlése – A VILÁGON SEHOL SEM VONNAK BE POLITIKAI ÉS SZAKMAI DÖNTÉSHOZATALBA TIZENNÉGY ÉVES KISKORÚAKAT

Az exRTL-es színész ment neki Hadházynak: Hadházy, te anyaszomorító