in ,

Van, akinek a listázás szabad – Norvég újságíró: Soros György alapítványa listázta a velük szimpatizáló EP-képviselőket

Nocsak, nocsak

Thomas Vermes az ABC Nyheter norvég internetes hírportál újságírója részletes cikket szentel a Soros György által alapított Open Society által megrendelt tanulmánynak, amely az Európai Parlament velük szimpatizáló képviselőiről szól.

Kiemeli, hogy a magyar kormány azért támadta a magyar születésű, amerikai pénzügyi befektető és spekuláns, Soros Györgyöt és az általa alapított Open Society alapítványt, mert az „politikai aknamunkát” folytat a magyar kormány ellen. Az Open Society-től egy olyan anyag szivárgott ki, amely értékeli az Európai Parlament képviselőit, és amely a 751 képviselőből 226-ot tekint „megbízhatónak”.

 

A cikk szerzője kiemeli, egy Kumquat Consulting nevű cég végezte el a felmérést a 2014-es európai parlamenti választások után. Thomas Vermes szerint a dokumentum azt bizonyítja, hogy az Open Society milyen kiterjedt lobbitevékenységet folytat Brüsszelben. Több „a korábbi keleti-blokkhoz tartozó” országban civil szervezetek számára nyújt „kiterjedt támogatást és képzést”.

Vermes kiemeli, hogy több országban, többek között Magyarországon is, a hatóságokat „irritálja”, hogy Soros György „beavatkozik” belpolitikai kérdésekbe és azzal is vádolják, hogy „a nagyléptékű, Európába tartó migrációt” támogatja.

Thomas Vermes megkereste Rina Ronja Kari-t, Dánia EU-ból való kilépéséért küzdő Folkebevægelsen mod EU (Népi mozgalom az EU ellen) képviselőjét, aki sértőnek tartja magára nézve, hogy szerepel a listán. Kari azt állítja, hogy nem tudott arról, hogy rákerült a listára és sem ő, sem tanácsadói nem voltak kapcsolatban az Open Society-vel.

A svéd baloldali Vänsterpartiet (Baloldal) EP-képviselője Malin Björk Vermes megkeresésére megerősítette, hogy 2016 óta tud arról, hogy szerepel a listán, és ezt jónak tartja, mert azokért az értékekért küzd, mint az Open Society, ám kiemelte, hogy helyesebb megfogalmazás lenne, hogy „szövetségesek a demokrácia, a jogállamiság, a nyitottság és az emberi jogok kérdésében”.

Forrás: hirado.hu; Fotó Olivier Hoslet

 

(forrás:pestisracok.hu)

Közkívánatra: Szijjártó Péter zseniális nemzetközi sajtótájékoztatója a LIBE bizottság magyargyalázása után (videó)

Megint nem stadion! – Folytatódik a füzéri vár újjáépítése