in ,

Vadon a vadonban: Vadon János valahol a senki földjén van szellemileg

– Jani, figyelsz rám?

– Jani, figyelsz rám?

– Sí Senor!

– Egy senki vagy?

– Sí Senor!

– Anyád megmondta, hogy én vagyok az apád?

– Sí Senor!

– Tudod, hogy egy kopasz törpe vagy, és most már az is maradsz örökre?

– Sí Senor!

– Tudod, hogy a médiageciség butít és szellemi nyomorba dönt, ugye?

– Sí Senor!

– Jól van akkor.

Akár ennyiben is maradhatnánk a legújabb magyar médiabotrány kapcsán, mely során a Vadon János nevű celebritás egy magyar kereskedelmi tévés, dzsungeles showműsorban a fentihez kísértetiesen hasonló párbeszédet folytatott egy latin-amerikai kisgyerekkel – a valóságban, nagy nyilvánosság előtt,

önmagát nagyon viccesnek, a magyar szavait nem értő, szerencsétlen latino kölyköt pedig verbálisan abuzálhatónak gondolva.

Vadon János valahol a senki földjén van szellemileg.

Régi idők médiumaiban ez a botrányos, megalázó és felháborító eset nem történhetett volna meg. A mai, új idők médiumaiban megint csak nem. Tisztességes jobboldali, konzervatív, magára adó és mértéket tartó médiumban szintén nem történhetett volna meg. Ahogy egy mai újbaloldali, woke-progresszív médiumban sem.

Ez a magyar médiasztárocska kábé az amerikai nyolcvanas-kilencvenes évek médiaszabadosságának – lásd Oliver Stone: Született Gyilkosok –, no meg a rendszerváltás utáni vadkeleti nyilvánossági viszonyok kései szerelemgyereke, aki meglett felnőttként jópofának találta az ismeretlen, idegen kiskorú alázását, idegen földön.

És állítólag népszerű a fazon. Kicsit kopasz, kicsit alacsony, de a miénk. Ha, ha. Nekünk Vadon kell.

Képzeljük el, mekkora felháborodás lett volna, ha egy ismertebb magyar jobboldali arc jópofáskodik ilyen módon egy külföldi gyerekkel.

„A gyerekjogok, a gyerekek méltósága tabu kellene legyen abban az értelemben, hogy mindenek fölött álló, érinthetetlen emberi jogok, ezen pedig nem változtat sem a nézettség, sem az, hogy a zavart, nyilvánvalóan lehetetlen helyzetbe sodort, vásári látványosságként használt kisfiú nem érthette a személyét és a családját érintő, embertelen megjegyzéseket.” Ezt éppen Mérő Vera írja, és ebben Mérő Verának igaza van.

Friss fejlemény, hogy állampolgári bejelentés után a médiahatóság vizsgálja a Vadon-epizódot. Van mit és van miért. És Vadon János is elnézést kért „mindenkitől, akit megbántott”. És azt ígéri, tanul belőle.

Sok illúzióm nincsen,

a magyar kereskedelmi médiumok elmúlt negyed évszázadán és mostani trendjein végigtekintve. De legalább a gyerekeket hagyjuk ki az egészből.

 

 

(Rajcsányi Gellért, mandiner.hu)

  

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Hivatalos: Vadon Jani a 18. kerület legnagyobb bunkója – Kigúnyoltak egy kolumbiai kisfiút Sebestyén Balázsék, vizsgálat indult ellenük

Az RTL Klub egyelőre hallgat Vadon János botránya kapcsán – Pedig ordítania kéne