in , ,

Václav Klaus kimondta a lényeget: agresszívabb a brüsszeli propaganda a szovjetnél is

Csehország korábbi államfője a Mathias Corvinus Collegium által szervezett migrációs konferencián nyilatkozott

A kereszténydemokraták és a szocialisták együtt küzdenek azok ellen, akik bírálni merészelik a hivatalos európai doktrínát, így azt mondhatjuk, az Európai Parlament az unió hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja — mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Václav Klaus.

 

Csehország korábbi államfője a Mathias Corvinus Collegium által szervezett migrációs konferencián nyilatkozott a Magyar Nemzetnek. A visegrádi együttműködés felélesztéséről Klaus elmondta:

A kommunizmus bukása után nagyon nehéz volt a közép-európai térségben megtalálni a közös hangot a politikai vezetők között, hiszen minden ország azon igyekezett, hogy önmagát megmutassa mint a legjobbat az összes közül. Mindenki az első akart lenni, aki csatlakozhat az európai közösséghez, az első, akit elfogadnak a nyugatiak.

A volt cseh államfő keményen kritizálta az európai vezetőket:

Tíz-tizenöt éve valósággal sokkolt a felismerés, hogy milyen viszonyban vannak egymással az európai vezetők. Az uniós csúcsértekezleteken ülve, a hivatalos események kezdete előtt néhány perccel derült ki számomra, hogy minden egyes ember az asztal körül személyes jó barátja az összes többinek.

Nem kelet és nyugat között feszülnek az ellentétek az EU-ban, hanem demokraták és nem demokraták között vélekedik Klaus.

Létezik egy megosztottság Európában, a valódi demokraták és a nem való­diak között. Valódi demokraták mindenütt vannak, Spanyolországban, Olaszországban, bárhol. De ott vannak a másik oldalon azok, akik az európai elithez tartoznak, a politikai élet irányítói, a tudományos akadémiákon, a médiá­ban, mindenütt. Ez a valódi választóvonal, nem a földrajzi – fogalmaz a volt cseh államfő.

Az Európai Parlamentről Klaus lesújtó véleménnyel van:

Az Európai Parlament nem egy igazi parlament, csak úgy tesz, mintha az volna. Az európai országok elküldik Brüsszelbe és Strasbourgba azokat a politikusokat, akik nem nyertek saját országukban, így azt mondhatjuk, az ott ülők a második vonalat képviselik. Aztán a kereszténydemokraták és a szocialisták együtt küzdenek azok ellen, akik bírálni merészelik a hivatalos európai doktrínát, így azt mondhatjuk, az Európai Parlament az unió hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja.

Václav Klaus úgy véli, az EU propagandájának áldozatai a fiatalok:

A visegrádi országok álláspontja inkább az idősebb nemzedék álláspontja, nem a fiataloké. Azt érzem, hogy a fiatalok a négy közép-európai államban is az EU-propaganda áldozatai, márpedig az EU ebből a szempontból sokkal agresszívabb, mint a Szovjetunió volt a későbbi időszakban.

(forrás:pestisracok.hu)

Hoppá! – A Fidesz április elején bemutatja, hogyan képzeli el Európa jövőjét

Agyhalál – Brüsszel tényleg terroristákat pénzel. Hogy történhet ilyen??