in ,

Vác ennél többet érdemel – Balhé a váci önkormányzatban is! Megbírságolták Vác baloldali önkormányzatát

Az utóbbi három évben 280 millió forint feletti összeget költött élelmiszer-beszerzésre Vác városa, amivel átlépték az uniós közbeszerzési értékhatárt.

Az utóbbi három évben 280 millió forint feletti összeget költött élelmiszer-beszerzésre Vác városa, amivel átlépték az uniós közbeszerzési értékhatárt. A Matkovich Ilona polgármester által vezetett baloldali önkormányzat azonban nem írt ki közbeszerzést, emiatt most bírságot fizethetnek a váciak kárára.

 

 

Vácott is 2019-ben vette át a baloldali összefogás a város vezetését. Az egységesült ellenzék a képviselői helyek kétharmadát szerezte meg, a polgármester pedig az LMP-s Matkovich Ilona lett. A Pest megyei település ettől az évtől kezdve egyre drágábban szerzett be élelmiszert a helyi közétkeztetés biztosításának érdekében. Tavaly már 97,5 millió forintért vettek élelmiszereket, 2019-ben 93,9 millió forintot, 2020-ban pedig 88,4 millió forintot költöttek erre a célra.

Ez összesen több mint 280 millió forintnyi közpénz, ekkora összegnél pedig az uniós előírások alapján már közbeszerzést kellett volna kiírnia a hivatalnak. A Matkovich Ilona baloldali polgármester által vezetett önkormányzat azonban ezt nem tette meg.

Az ügyben a váci Fidelitas tett bejelentést, ami alapján a Közbeszerzési Hatóság megvizsgálta a nagy értékű vásárlásokat. A Közbeszerzési Döntőbizottság végül megállapította, hogy az önkormányzat azzal, hogy mellőzte a közbeszerzés kiírását, jogsértést követett el, emiatt nyolcszázezer forintnyi bírságot szabott ki. Mivel a beszerzések tárgya élelmiszer volt, az eredeti állapot már nem visszaállítható, ezért további nyolcszázezer forintnyi bírságot szabtak ki a városra.

– A bizottság a bírság összegére vonatkozó döntése során a beszerző terhére értékelte azt a körülményt, hogy súlyos jogsértést valósított meg, mert mellőzte a közbeszerzési eljárás lefolytatását három éven keresztül, és ez a jogsértés már nem reparálható – olvasható a döntés lényegi része a Közbeszerzési Hatóság augusztus végén kiadott határozatában.

 

 

Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke a HírTV-nek azt mondta az üggyel kapcsolatban, felháborodtak azon, hogy a városban így intézik az ügyeket, mióta a baloldal átvette az önkormányzat irányítását, ezzel pedig megkárosítják a települést is. Hozzátette: örülnek, hogy a döntés nyomán a városban megszűnhet a „Matkovich-mutyi”, mert mint fogalmazott: „Vác ennél többet érdemel.”

 

 

(KREFT-HORVÁTH MÁRK, magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Hehe, ezen jót nevettünk! Minden jobboldali ezt a paródiát nézi most: „Eljátsszuk, hogy mi vagyunk hatalmon” – kiparodizálták az árnyékkormányt – Videó

Agyhalál – Ezt nem fogod elhinni – Svájci spórolási javaslat: zuhanyozzatok együtt!