in ,

Ütős videókampánnyal csábítja Budapestre a külföldi turistákat a Magyar Turisztikai Ügynökség

Hétfő délelőtt lehullt a lepel a vagány, újító és lendületes nemzetközi kampányról

Európa fűszere: vagány kampánnyal csábítja Budapestre a külföldi turistákat a Magyar Turisztikai Ügynökség (VIDEÓ)

 

Hétfő délelőtt lehullt a lepel arról a vagány, újító és lendületes nemzetközi kampányról, amelyet a Spice of Europe szlogennel és Budapest megújult turisztikai márkájával indít a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Budapest fókuszú kampány a főváros kincseit, programjait és látnivalóit mutatja be a világ számos országában. A hirdetések online, print és televíziós felületeken jelennek meg, május 15-e és június 30-a között.

A „Spice of Europe” kampány a főváros metaforikus fűszerességét és sokszínűségét mutatja be. Azt, hogy Budapest egy sokoldalú város, az ide érkező vendég megtalál mindent, ami egy klasszikus, európai fővárosra jellemző, miközben tele van vitalitással, pezsgéssel és kreativitással, az autentikus és történelmi oldala mellett rendkívül innovatív és vibráló világváros. A kampány erre építve fiatalos, kreatív arculattal indul el,amelynek részeként új turisztikai logó, új weboldal, új imázsfilm és új kreatív tartalmak készültek, amelyek bemutatják Budapest metaforikus fűszerességét, sokszínűségét.

HOSSZÚTÁVÚ CÉL PRÁGA ÉS BÉCS TURIZMUSÁNAK LEKÖRÖZÉSE

Azt szeretnénk elérni, hogy ha valaki Európába vagy Európában utazik, ne legyen kérdés, hogy nem csak Londont, nem csak Párizst, hanem Budapestet is látnia kell. Kiemelt célunk, hogy a hozzánk érkező vendégek töltsenek el Budapesten legalább még egy éjszakát. És szeretnénk megmutatni azt is, hogy Magyarország fővárosában izgalmas programlehetőségek sokasága várja a turistákat

– mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a nemzetközi kampányt bemutató sajtótájékoztatón. Hozzátette: a kormány a fővárossal együttműködve a következő négy évben kiemelten foglalkozik Budapest turizmusával.

Azt is elmondta, hogy a kampány május 15-én indul és június 30-ig tart, a Magyar Turisztikai Ügynökség online, print és televíziós felületeken hirdet. „Kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a rendelkezésre álló összeg 65 százalékát online platformokon költsük el, a forrás 25 százaléka televíziós megjelenésekre fordítódik.” – mondta Guller Zoltán.

A kampány során az Ügynökség elsőszámú globális médiapartnere a CNN lesz.Csaknem 900 alkalommal fogják sugározni az imázsfilmet a CNN televíziós csatornáin 250 millió háztartásba eljutva. A hirdetések megjelennek majd az Iberia, a Ryanair, a British Airways, a Lufthansa, az American Airlines és a United Airlines fedélzetein. A WizzAir magazinjának június-júliusi számában nyolc oldalas melléklet szól majd Budapestről, mintegy ötmillió utashoz eljutva, a United Airlines légitársaság amerikai járatain pedig, több mint kétmillió utas láthat majd Budapestről szóló dokumentumfilmet.

A hirdetések Budapest legfontosabb küldőpiacainak számító nyugat-európai országokban, így Németországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Franciaországban és Olaszországban jelennek meg, a távoli küldőpiacok közül pedig az Amerikai Egyesült Államokban lesz látható. Az Ügynökség három célcsoportra fókuszál: a 25 és 40 év közötti értéktudatos fiatalokra, az élménykereső családosokra, és a 30 és 55 év közötti világutazókra. A vezérigazgató kiemelte, hogy szeretnék elérni, hogy Budapest top európai főváros legyen, megelőzve Prágát és elérve Bécset.

A tájékoztatón jelen volt  Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, aki aláhúzta: Budapest nélkül nincs magyar turizmus.

A főváros, a kormány, és a szakma egyaránt azon dolgozik, hogy Budapest egyre jobb hely legyen a budapestieknek, a magyaroknak, és a külföldieknek is.

Hozzátette: 2010 óta másfélszeresére nőtt a fővárosba érkezők száma, a tavalyi rekordév volt, és ez várhatóan idén folytatódik.

AZ IMÁZSFILMRŐL ÉS ALKOTÓIRÓL

Az filmben egy fiatal pár visz minket át a városon, a Művészetek Palotájától a Kisföldalattin és a Vasarely Múzeumon, a Széchenyi és a Gellért fürdőn, a Várkert Bazáron és az Országházon át mutatják be azt a különleges és izgalmas vibráló élménykavalkádot, amelyet Budapest nyújt az ide érkező utazóknak.

Az imázsfilm zenéje kifejezetten erre az alkalomra készült, amelyet a MÜPÁ-ban vettek fel, egy időben a film forgatásával.

Az elkészült imázsfilm elsődleges célja, hogy bevezesse a Spice of Europe koncepciót és szlogent, bemutassa Budapest városát és annak metaforikus fűszerességét.

A gyors vágások, a tempó, a helyszínek változatossága, sokszínűsége segít megmutatni azt, hogy a város bejárható, sokfajta különböző élményt kínál, és felszabadultan otthon érezheti itt magát az utazó.  Az imázsfilm elkészítésénél kiemelt szempont volt, hogy magyar vállalkozásokkal dolgozzon együtt a Magyar Turisztikai Ügynökség, akik ismerik és értik Magyarországot, akik érzik Budapest  hangulatát és azt a különleges metaforikus fűszerességet, amely a magyar fővárost jellemzi.

A Graphasel 100%-ban magyar, fiatalos, Aranyrajzszög díjas lendületes csapat, olyan arculatok tervezése fűződik a nevükhöz, mint a 2017-es budapesti FINA világbajnokság, vagy a Budapest2024 olimpiai pályázat.

Több szállodai arculat (Opera Garden Hotel, Zara Hotel, Soho Hotel), és számos hazai márka és kulturális intézmény és rendezvény arculatának (Balassi Intézet, Design Management díj, Balaton Sound) kidolgozásában vettek részt. Az imázsfilm rendezője, Mednyánszky René Aka Menzkie is jól ismert a szakmában. Számos nemzetközi márkához készített már reklámfilmet, így például a Telekomnak, a Vodafonnak, a UPC-nek, de dolgozott divattervezőkkel és zenekarokkal is.

Az imázsfilmhez zeneszerzőnek Karányi Danit kérték fel, aki kétszeres Fonogram ès Petőfi díjas elektronikus zenei producer, filmzeneszerző. Legismertebb zenéi az elmúlt 17 évből a Hello, Celebrate Life, Hitime. A Berklee-n tanult filmzeneszerzést, jelenleg több filmen és nemzetközi videojáték zenén dolgozik.

Az is fontos szempont volt, hogy a film főszereplői magyar divattervezők ruháit és magyar márkák kiegészítőit viseljék, így a forgatások előtt a stylistok többek között Zoób Kati, Áeron, Agneskovacs, Anna Daubner, Eve by Eva Remenyi, Tomcsanyi, Tipton, Rekavago, Vecsei Millineri, Dorko vagy éppen a Tisza cipő kollekciói közül választottak ruhákat és kiegészítőket.

BUDAPEST MELLETT A VIDÉKÉRT IS KAMPÁNYOL AZ MTÜ

A nemzetközi Budapest fókuszú kampánnyal párhuzamosan szintén ezekben a napokban indul egy kampány a regionális országokban is, amelyekben viszonylag jól ismerik Magyarországot, ezért ezekben az országokban arra fókuszál az MTÜ, hogy megmutassa: Magyarország nem csak Budapestet jelenti, számos nagyszerű vidéki desztinációnk és rejtett kincsünk van, amelyeket érdemes felfedezni. A korábban elkezdett munkát sem hagyja félbe a Magyar Turisztikai Ügynökség, kiemelt célként ebben az évben is fontos szerepet kap a belföldi turizmus népszerűsítése.

A napokban elindul a tavaszi-nyári forgalomélénkítő belföldi kampány, amely Magyarország felfedezésre váró, kevésbé ismert helyszíneire és attrakcióra koncentrál. Ez már a negyedik hasonló belföldi kampány az MTÜ szervezésében, ezúttal is egy-egy desztináció rejtett kincseit mutatja be, felhívja a figyelmet az ebben az időszakban látható és látogatható kulturális attrakciókra, elérhető élménykínálatra és aktív kikapcsolódási lehetőségeket is ajánl az utazóknak.

Fotók: MTÜ
(pestisracok.hu)

Márki-Zay rekordidő alatt tönkrecseszte Hódmezővásárhelyt

NA VÉGRE – A Stop Soros törvénytervezetet és az Alaptörvény passzusát is szigorítani fogják – mondta el Rogán Antal