in ,

USA – Hivatalos: 24 millió regisztráció tartalmaz valamilyen jelentős formai hibát

Bebizonyosodott: halottak nevében is szavaztak az amerikai elnökválasztáson

Bár minden nagy hírtelevízió Joe Bident hirdette ki az amerikai elnökválasztás győztesének, Donald Trump nem ismerte el a vereségét, és választási csalások sorozatára hivatkozva jogi lépéseket tett. A média és a demokraták követelik, hogy fogadja el Joe Bident győztesnek, de a Republikánus Párt többsége kitart a hivatalban lévő elnök mellett. Pillanatképek az amerikai választásokról – az Alapjogokért Központ gyűjtése.

Donald Trump győztesnek tekinti magát

Donald Trump bejelentette, hogy a legálisan leadott szavazatok alapján ő nyerte az amerikai választásokat, és jelenleg a demokraták próbálják meghamisítani az eredményt. Az MSNBC, ABC, CBS, CNBC és az NBC televízióadók megszakították az élő közvetítést az elnök sajtótájékoztatójáról, mivel szerintük Trump nem mondott igazat. Eközben Donald Trump több szavazatot kapott, mint Barack Obama 2008-ban. Obama 69,5 millió szavazata egészen addig rekordnak számított, míg Joe Biden átlépte ezt a mérföldkövet. Mára már Trump is lekörözte a demokrata exelnök eredményét. A szavazatszámlálás még nem ért a végére, de bizonyos, hogy Donald Trump jóval több mint 72 millió szavazatot fog kapni. Joe Bidenre a jelenlegi állás szerint több mint 77 millióan szavaztak.

 

 

A média Joe Bident hirdette ki győztesnek

Szombat délután azonban, az Associated Press vezetésével az összes amerikai és nemzetközi hírtelevízió és hírügynökség Joe Bident hirdette ki a választás győztesének. A Demokrata Párt prominensei és a celebvilág nagy része örömünnepben tört ki. Azonban Donald Trump nem ismerte el a verségét, és a republikánus politikusok túlnyomó többsége kitart amellett az álláspont mellett, hogy Joe Biden még nem tekinthető győztesnek. Szerintük Donald Trumpnak lehetősége van jogi útra terelni az ügyet, és az újraszámlálások végére kell érni, mielőtt elismerné vereségét. Lindsey Graham, Dél-Karolina republikánus szenátora és a szenátus igazságügyi bizottságának a feje ennél is határozottabb volt vasárnap reggel a FOX News hírtelevízióban, amikor úgy fogalmazott: „Trumpnak nem szabad elismernie a vereségét.”

 

 

 

A szenátus igazságügyi bizottságának a vezetője szerint van ok csalásra gyanakodni

Lindsay Graham republikánus szenátor és az igazságügyi bizottság elnöke szerint Pennsylvaniában halottak szavaztak, és Michigan államban egy software hiba miatt bizonyos számítógépek a republikánusokra leadott szavazatokat demokrata párti szavazatként regisztrálták. Graham tudomására jutott egy olyan ügy is, melyben pennsylvaniai postai dolgozók, egy városi postafőnök szervezésével szándékosan visszadátumoztak levélszavazatokat, hogy úgy tűnjön, azok november 3-ig már beérkeztek. Erre vonatkozóan rendelkezik egy esküvel megerősített írásos nyilatkozattal is. A szenátus igazságügyi bizottsága vizsgálni fog minden olyan csalásvádat, mely megalapozottnak tűnik. William Barr igazságügyminiszter engedélyezte az államügyészeknek, hogy a választási csalások ügyében nyomozásokat indítsanak. Erre reagálva lemondott Richard Pilger, a minisztérium választási bűncselekményekkel foglalkozó osztályának a feje.

 

 

 

 

Bírósági eljárások vannak folyamatban

Két Donald Trump által indított per már folyamatban van Pennsylvania államban. Az egyik megsemmisítené az összes levélszavazatot az államban, csalásra hivatkozva. A másik azokat a szavazatokat semmisítené meg, melyek november 3-án urnazárás után érkeztek meg az államba, mégis feldolgozásra kerültek. A Legfelsőbb Bíróság már korábban jelezte, hogy Pennsylvania utolsó pillanatban meghozott választási szabálymódosításait – melyek a fenti szavazatok megszámolását előírták – csak idő hiányában nem vizsgálta november 3-a előtt. Samuel Alito legfőbb bíró utasította Pennsylvania választási szerveit, hogy különítsék el az urnazárás után beérkezett szavazatokat arra az estre, ha a Legfelsőbb Bíróság úgy döntene, hogy érvényteleníti őket.

 

Tényleg szavaztak halottak a választásokon

A FOX News televízió Tucker Carlson Tonight című műsorának stábja több tucat olyan esetet azonosított, ahol szerintük bizonyított tény, hogy valóban elhunytak nevében adtak le levélszavazatokat. A műsorvezető elismerte, hogy a bizonyított esetek száma még nem befolyásolja a végeredményt, de ez idővel változhat. Tucker Carlson szerint közel 2 millió regisztrált szavazó halott, 24 millió regisztráció tartalmaz valamilyen jelentős formai hibát, és közel hárommillió embert egynél több államban is regisztráltak. Mivel több állam tömegesen küldött ki levélszavazatokat az ilyen hibás regisztrációs listákon szereplő választópolgároknak, ezzel tálcán kínálták fel a visszaélés lehetőségét.

 

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hoppá! Levelet írtak a szélsőbaloldali amerikai aktivisták Bidennek, kérik a jutalmukat az utcai háborúkért

Amerika – A szenátus igazságügyi bizottságának a vezetője szerint van ok csalásra gyanakodni