in ,

Úristen most mi lesz? NoÁR lemondta a Voltos fellépését egy Orbán-videó miatt

Tudom, most a legtöbben felteszitek a kérdést: „Ki a tököm az a noÁR?” Nyugi, mindjárt elmagyarázom.

Minden azzal kezdődött, hogy az index idegenszívű propagandistája amiatt kezdett el sivalkodni, hogy a Volt fesztiválon a koncertek közötti szünetekben a nagyszínpad kivetítőjén vannak bejátszások Orbán Viktor 1989-es Hősök terén elmondott beszédéből.

Idén harmincéves a rendszerváltás, amelyre egy komplett emlékév épül rengeteg programmal, sajtóanyaggal, reklámmal „30 éve szabadon” címmel. Az index azt kérte számon a Volt fesztivál szervezőin, hogy miért „üvölt a propaganda” a fesztivál nagyszínpadának kivetítőjéről. Azonban szó sincs propagandáról, a rendszerváltás a történelmünk része, amelyre együtt emlékezünk, amit ünneplünk vagy éppen gyászolunk. 30 éve lett szabad ország a hazánk, ami egy óriási dolog, és erre próbálja felhívni a figyelmet az emlékév is. A Volt fesztivál szervezői pedig azzal, hogy lehetőséget adnak az emlékév reklámfilmjének lejátszására, segítenek eljuttatni minden magyarhoz – leginkább a fiatalokhoz, akik lehet még nem is éltek a rendszerváltás idején – azt az üzenetet, hogy becsüljük meg a szabadságot, de ne feledjük soha, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk, hogy honnan indultunk. Erről szól a nemzeti emlékezet, melyet ápolni és őrizni kell politikai hovatartozástól függetlenül.

Szó sincs itt propagandáról, az ’56-os emlékév reklámja is megjelent pár éve például a Sziget nagyszínpadán a koncertek között, sőt külön ’56-os kiállítás is volt a Sziget fesztiválon az emlékév keretében. Ez nem propaganda, hanem értékőrzés. Arról nem is beszélve, hogy a Voltra, vagy Szigetre tévedő külföldiek – vendégek és előadók egyaránt – is többet tudhatnak meg így a magyar történelemről.

Az index pedig nettó aljasságot követ el azzal, hogy leplezetten arra buzdítja a külföldi és magyar előadókat, hogy mondják vissza fellépéseiket csak azért mert a koncertek között az egyik reklámfilmben pár másodpercre feltűnik Orbán Viktor is.

De szerencsére az előadók – sem a külföldiek, sem a magyarok – nem hülyék, hogy az indexre hallgassanak. Egyetlen egyet kivéve…

És itt jön képbe noÁR, akit nem véletlen nem ismer senki.

Ez az agresszív küllemű liberó csicska lenne a noÁR, azaz Molnár Áron, bukott színész és wannabe rapper.MTI/Mónus Márton

Molnár Áronról, azaz noÁR-ról annyit érdemes tudni, hogy miután színészként megbukott és nem kellett egy színháznak sem (2015 óta „szabadúszó”), ellenzéki politikai rendezvényeken próbálta népszerűsíteni dalait, amelyek leginkább politikai témájúak. A szövegei általában nem állnak másból csak fröcsögésből és kormánygyalázásból. #függetlencivil… Ja nem!

Na, és ez a gyerek mondta vissza a pénteki Voltos fellépését, mert szerinte „propagandának” számít az emlékév reklámvideója. Ezt a pofátlan képmutatást. Az az ember, aki valós és fröcsögő propagandát tol az emberek arcába minden alkalommal, amikor tüntikézésre kerül sor, vádolja azzal a Volt szervezőit, hogy „beengedték a propagandát a fesztiválra”. Egy ártalmatlan reklámfilm miatt hisztériázik, ami a közös történelmünkre hívja fel a figyelmet! Elképesztő.

Mondjuk a helyzet komolytalanságát az is jelzi, hogy Molnár Áron nem mint zenész, hanem mint egy panelbeszélgetés tagja szerepelt volna fesztiválon. De emiatt még érthetetlenebb, hogy kígyót-békát fröcsög a Volt szervezőire, hiszen ők hívták meg, hogy elmondja a gondolatait, és ezzel szabad utat biztosítottak a vélemények és érvek szabad áramlásának és az érdemi vitának. Hol itt a diktatúra? Hol az elnyomó propaganda? Ebből inkább az tűnik ki, hogy noÁR-nak nincsenek se érvei, se gondolatai, ez az egész hiszti pedig csak ürügy volt, hogy lemondhassa pénteki szereplését, ahol valószínűleg beégett volna. Bezzeg a hergelés az megy, hiszen közösségi oldalára feltett videójában noÁR arra kéri a fellépőket, hogy vagy bojkottálják a fesztivált, vagy mondják be koncertjük előtt, hogy „propagandamentes fesztivált”.

Egészen elképesztő, hogy egy közös történelmünkre emlékeztető reklámfilmet az index és társai (nem beszélve a noÁR-féle aljas politikai opportunistákról) propagandavideónak titulálnak, csak azért mert feltűnik benne Orbán Viktor. Ha már propagandáról van szó, érdemes lenne akkor felhívni a figyelmet az LMBTQ-propagandára is, és hogy a csapból is a Pride folyik, sőt még a repoharak egy része is szivárványos a fesztiválon. Na EZ az igazi propaganda. Mégse szól senki egy szót se emiatt.

Az a helyzet, hogy a rendszerváltás a történelmünk, a mi közös történetünk része, amit mindenki másképp élt meg, vagy élt át. Egy kiemelkedően fontos esemény, ami a közelmúltban esett meg nemzetünkkel. Az emlékév ezt hivatott elmesélni. Lehet tagadni a történelmet, de az megkérdőjelezhetetlen, hogy Orbán Viktor a rendszerváltás egyik legfontosabb alakja volt, a Hősök terén elmondott beszéde pedig TÖRTÉNELEM.

Ezzel szemben noÁR soha nem lesz történelmi figura, bármennyire is ugrál.

Amúgy meg:

(Horváth József György, 888.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Hivatalos: megállapodtak az uniós vezetők: nem Frédi lesz az Európai Bizottság elnöke

      Nem stadion – Épülhet Kecskemétig az M8-as