in ,

Újra és újra átvernek minket – A Wizzair lebuktatta a vonatmániás momentumos EP-képviselőt, Cseh Katalint

Ráfaragott Cseh Katalin vonatközlekedést népszerűsítő kampányára

Ráfaragott Cseh Katalin vonatközlekedést népszerűsítő kampányára. Néhány napja az interneten tette közzé, hogy vonattal utazik Brüsszelbe, mert az környezetkímélő. Kifelé, a munkahelyére menet a vonatot választotta, csakhogy hazafelé már sietősre fogta és repülőre akart ülni. Csakhogy a Wizzair  botránya lebuktatta: a momentumos EP-képviselő a belga főváros repterén ragadt, mert törölték a járatát. 

 

„Vonattal megyek Brüsszelbe” – jelentette be júnus 10-én közösségi oldalán a Momentum újdonsült európai parlamenti képviselője. Cseh Katalin bejegyzésében arra is felhívta a figyelmet, hogy a vonatozás környezetkímélőbb, mint a repülő. Aztán megígérte, hogy kampányolni fog a vonatközlekedés feltételeinek javítása mellett, hogy minél többen válasszák ezt a környezettudatos utazási formát, például a repülés helyett. Még azt is kiírta, hogy

vonatozni menő.

Az biztos, hogy  a Brüsszelbe tartó munkásvonatot kipróbálta a képviselőhölgy, ám hazafelé már nem bírta ki, és megvette a környezetkárosító repülőre a jegyet. Ez valószínűleg nem derült volna ki, ha nem jön a Wizzair botránya. Merthogy a fapados légtársaság se szó se beszéd a brüsszeli repülőtér fapadján hagyta a budapesti járat utasait. Köztük Cseh Katalanit, és momentumos képviselőtársaiz, Donáth Annát és Berg Dánielt,

Ezen persze jó felhúzta magát Cseh Katalin és Facebook-oldalán így fakadt ki:

Úgy érzem, nemsokára a gyakorlatban is letesztelhetem a légi utasok jogait védő uniós szabályozást.

Az egyébként teljes mértékben felháborító, amit a Wizzair átvert utasaival művel, de azt nem tudjuk sajnálni, aki elveit feladva a repülőt választja. Már ha vannak egyáltalán elvei.

Éppen ezért jutnak az ember eszébe Cseh Katalin korábbi botrányai.  Ő korábban egy rádióműsorban az abortusz témájában is megszólalt. A beszélgetés közben azon nevetett, hogy a beavatkozáshoz használt eszközt a műsorvezető egy botmixerhez hasonlította. Cseh az idei EP-választás után a korábbi ALDE, új nevén Újítsuk meg Európát névre keresztelt frakcióba ült be. Ez az a képviselőcsoport, amelyet korábban a Magyarországot rendre támadó holland Guy Verhofstadt vezetett, új frakcióvezetője pedig az egykori román miniszterelnök lett. Dacian Ciolos évekkel ezelőtt egy hírhedt szélsőjobboldali és magyarellenes román szervezet kolozsvári elnökhelyettese volt. Cseh Katalin korábban más pártok közelében is felbukkant. A 2014-es EP-választás eredményváró buliján Gyurcsány Ferencékkel táncolt, és a Bajnai Gordon-féle mozgalmakban is szerepet vállalt.

 

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Karácsony=Kálmán Olga=Kerpel=Ingatlanadó

Karácsony Gergely csak egy egyszerű „káoszkapitány”