in ,

Újhülyének is elgurult a gyógyszere – „Orbán szája mozog, de Rákosi beszél belőle”, mondta Újhelyi Pista

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő 1956 alkalmából vont párhuzamot Orbán Viktor és Rákosi Mátyás között legújabb nyílt levelében.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő 1956 alkalmából vont párhuzamot Orbán Viktor és Rákosi Mátyás között legújabb nyílt levelében.

Az MSZP EP-képviselője nyílt levélben hasonlította Orbán Viktort a véreskezű diktátorhoz. Ujhelyi szerint Orbán Viktor szája mozog, de Rákosi beszél belőle.

Orbán és Rákosi rendszere ijesztően hasonlít egymásra, ugyanazokra az alapokra épül: mindkét rendszer erővel és anyagi eszközökkel lehetetleníti el a demokratikus nyilvánosságot, hallgatják és hallgattatják el a kormánynak kedvezőtlen híreket, emelik fel és teszik pozíciókba a hírhamisítókat, folytatnak uszító és hazug állításokra épülő propagandát, a kormányzat bírálóit pedig a nemzet ellenségének, idegen hatalmak kiszolgálóinak állítják be. Az az ember, aki újkori történelmünk egyik fontos forradalmi és rendszerváltó beszédét tartotta Nagy Imre újratemetésén, mára úgy beszél, mint Rákosi Mátyás.

Ujhelyi rendesen belelendült a fröcsögésbe, és kijelentette, Orbán Viktor szerencsés, hogy még nem gyújtották rá az országot.

1956 hőstetteinek és tragédiáinak egyik legfontosabb üzenete, hogy ha időben eltakarították volna a Rákosi-rezsimet, akkor a nép elkeseredett politikai küzdelme nem vált volna véres fegyveres konfliktussá. Orbán átkozott szerencséje, hogy a sokszázezer magyar fiatal, aki kénytelen volt elhagyni a hazáját a reménytelenség és a jövőtlenség miatt, most nem az utcán követeli a jogait, hanem külföldi keresetéből inkább milliárdokat küld haza a hátrahagyottaknak. Orbán épp az európai közösség nyitott határainak és befogadásának köszönheti, hogy nem gyújtották még rá az országot.

A szocialistáknak az MSZMP utódpártjaiként persze nem egyszerű a dolguk, ha 1956-ról kell szót ejteniük, ám furcsamód ahelyett, hogy hallgatnának, kényszeresen hallatják a hangjukat. Molnár Gyula is hasonló párhuzamot feszegetett szombati közleményében, mint Ujhelyi, Szanyi Tibor pedig idézőjeles ünnepről írt Facebook-oldalán, majd 1956 kapcsán nácizott egy jót.

(demokrata.hu)

Szanyi meggyalázta 56-ot: a Fidesz nem hagyta válasz nélkül!

Na ki a gyűlöletkeltő????? Szétrúgtak egy nemzeti konzultációs aláírásgyűjtő pultot a Corvin-negyednél