in

Újabb stadion: Milliárdokból újul meg a Kútvölgy

Több mint 9,3 milliárd forintból újulhat meg a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb járóbeteg-részlege. Az ellátás a Semmelweis Egyetem és a Szent János Kórház orvosainak és szakdolgozóinak együttes tudásbázisára épül majd.

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében összesen 21,1 milliárd forint jut a járóbeteg-szakrendelők fejlesztésére. A legnagyobb összeget, négy évre elosztva összesen 9,365 milliárd forintot a kormány döntése értelmében a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb kapja, a XII. kerületi Hegyvidék Szakrendelő kialakítására – hangsúlyozta a medicalonline.hu szakportálnak Szél Ágoston. A rektor kiemelte: ezzel az egyetem egy nagy presztízsű beruházás gazdája lett. Az intézmény történetében a Korányi projekt óta ilyen volumenű beruházás nem volt – tette hozzá.

Budapest, 2008. december 6. Calici-vírusos fertőzés miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének belgyógyászati osztályán. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt(MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Szél Ágoston kifejtette, az ellátás a Semmelweis Egyetem és a Szent János Kórház orvosainak és szakdolgozóinak együttes tudásbázisára épül majd, vagyis egy minden szükséges területet ellátó szakrendelő alakul a két intézet együttműködésében, mely a legmagasabb színvonalon tudja majd biztosítani a XII. kerület lakosságának járóbeteg-szakellátását.

Íme, a felújítás részletei

A kormányhatározatban szereplő forrásból megtörténik a járóbeteg-szakrendelő épületének teljes építészeti felújítása, klimatizálása, energetikai korszerűsítése, valamint a diagnosztikai és terápiás eszközpark cseréje és fejlesztése (digitális RTG, ultrahang), a szakrendelők bútorzatának modernizálása és az informatikai rendszer eszközparkjának korszerűsítése, továbbá létrejön egy egységes beteghívó rendszer is – ismertette a fejlesztési terveket a szakportálnak Merkely Béla klinikai rektorhelyettes.

A Klinikai Központ elnöke úgy fogalmazott, a tervezett fejlesztéssel egy minden szempontból modern, XXI. századi járóbeteg-ellátó és diagnosztikus egység alakul ki, mely a Hegyvidék teljes lakosságának járóbeteg szakorvosi ellátását megoldja.

A rektorhelyettes kitért arra is, hogy a most bejelentett és megjelent támogatás az Egészséges Budapest Program és a Semmelweis XXI. fejlesztési program egyeztetésének eredményeként valósul meg.

Az építészeti és gépészeti rekonstrukció során több mint 12 ezer négyzetméternyi szakrendelői terület újul meg, több mint 70 rendelőhelyiség válik korszerűvé és klimatizálttá, a kiszolgáló helyiségekkel együtt. Az építészeti-épületgépészeti fejlesztés – a folyamatos betegellátás zavartalansága érdekében – több ütemben valósul meg 2020-ra.

 

(hirado.hu)

Na ki a korrupt? Nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik ellen

Tartolt a Kincsem c. film – a legjobb külföldi film a kaliforniai filmfesztiválon