in

Újabb pofon a libsiknek: A „netadós” tüntetéstől a netes alapcsomagig

Ennyi

EGYRE TÖBBEN HASZNÁLJÁK A NETES ALAPCSOMAGOT

Újabb négy szolgáltatónál érhető el a Digitális jólét alapcsomag, így már 16 magyarországi szolgáltatónál vehető igénybe a megfizethető és jó minőségű internetszolgáltatás – jelentette be csütörtökön Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos.

Csütörtökön az LRT-COM Szolgáltató Kft., az LRT-KTV Távközlési Szolgáltató Kft., a HWR Telecom Kft. és a Kiskőrös-Menti Kábelnet Kft. írta alá a védjegy használatáról szóló megállapodást.

Deutsch Tamás a távirati iroda tudósítása szerint kiemelte: a fél éve bevezetett alapcsomag iránt a szolgáltatóknál már több tízezren érdeklődtek, az új előfizetéssel rendelkezők száma meghaladja az ezret.

Az alapcsomag hozzájárul, hogy Magyarországon valamennyi polgár hozzáférhessen az internet-előfizetés lehetőségéhez. Felméréseik szerint az előfizetéssel nem rendelkezők 14-16 százalékának a szolgáltatók kínálatában megjelenő, legkedvezményesebb előfizetés is drágának számít. Ezért döntöttek valamennyi magyarországi internetszolgáltatóval egyetértésben a Digitális jólét alapcsomag elindításáról – fejtette ki a miniszterelnöki biztos.

Az alapcsomag védjegyrendszerben működik, a védjegy tulajdonosa a magyar állam, a pályázó szolgáltatókkal pedig ingyenes védjegyhasználati szerződést kötnek. A szolgáltatók vállalják, hogy a saját kínálatukban elérhető legolcsóbb internetcsomaghoz képest legalább 15 százalékkal olcsóbban kínálnak vezetékes vagy mobilinternet-előfizetést. Mint mondta, a 16 szolgáltató több mint kétharmada ennél jóval olcsóbban kínál hozzáférést a világhálóhoz.

Deutsch Tamás arra is rámutatott, hogy az elmúlt alig több mint egy évben a 16–74 éves korosztály körében jelentősen, a korábbi 72 százalékról 78 százalékra bővült a rendszeres internethasználók aránya.

Az európai uniós átlag 79 százalék.
(magyaridok.hu)

(videó) Juncker megint részeg volt?? – Össze vissza tántorog

Karácsonyi díszekben Magyarország – Óbuda