in

Újabb lazítás: védettségi igazolvány nélkül is részt lehet majd venni a falunapokon

A koronavirus.gov.hu oldalon közölt friss adatok szerint az elmúlt huszonnégy óra során elhunyt hat többségében idős, krónikus beteg,

A koronavirus.gov.hu oldalon közölt friss adatok szerint az elmúlt huszonnégy óra során elhunyt hat többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 889 főre emelkedett. 179 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 385 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 720 400 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 56 096 főre csökkent. 549 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 58-an vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 296 926 fő, 4 073 520 fő már a második oltását is megkapta.

A magyar lakosság 54,.2 százaléka a már megkapta az oltást, szemben az uniós 41 százalékos átlaggal. A regisztráltak száma 5 millió 302 ezer fő és 92 százalékuk már fel is vette az oltást. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

 

FALUNAPOT IS LEHET TARTANI
Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata. Június közepétől újabb enyhítés lép életbe. Június 14-étől már falunapot is lehet tartani, és a koronavírus ellen védett ember felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken. Az erről szóló kormányrendelet-módosítások kedden jelentek meg a Magyar Közlönyben. Ötezer lakos alatti település szabadtéri falunapján védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, de ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egy időben. Az enyhítések részei az élet újraindításának, amelyben Magyarország a magas átoltottságnak köszönhetően hetekkel megelőzte az európai országok nagy részét.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hadházy legutóbb hagymát kapált – Végre hasznos tevékenységet folytat

Álhírt közölt a 444 és a 24.hu: Ferenc pápa találkozni fog Orbán Viktorral és Áder Jánossal