in ,

Új információk az SZFE-ből : „én azt hallom, hogy eléggé komoly feszültségek vannak odabent most már…”

Szarka Gábor szerint csökken a színművészetisek lelkesedése

A kancellár leszögezte, hogy előbb-utóbb minden egyetemi polgárnak nyilatkoznia kell majd, hogy együttműködik-e az új vezetéssel.

Én azt hallom, hogy eléggé komoly feszültségek vannak odabent most már” – nyilatkozta az Inforádiónak Szarka Gábor, a Színház-és Filmművészeti Egyetem kancellárja. Megerősítette, hogy továbbra sem próbálnak majd erőszakkal bejutni a diákok által elzárt egyetemre. Elmondása szerint most azon dolgozik, hogy megadja az esélyt „azoknak a fiataloknak, akik esetleg már meggondolták magukat, vagy nem is vettek olyan intenzíven részt, vagy csak egyszerűen egyfajta álszolidaritásból, vagy rosszul értelmezett szolidaritásból tartanak még ki emellett a dolog mellett”, hogy elvégezhessék a félévet.

A kancellár leszögezte, hogy előbb-utóbb minden egyetemi polgárnak nyilatkoznia kell majd, hogy együttműködik-e az új vezetéssel. Azt is mondta, hogy veszélyben van a félév érvényessége, mert október elseje óta felelős vezető nem ellenőrizte az egyetemen folyó oktatást.

Azért kellett meghosszabbítani az őszi szünetet az egyetemen, mert az épületeket elfoglaló diákok a karbantartókat sem engedték be, és azokat sem, akik fertőtlenítették volna az épületeket” – indokolt Szarka Gábor. Hétfőtől viszont valószínűleg újraindul az oktatás – derült ki.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

A kretén Czeglédy lekreténezte Bohár Danit! Dani válasza nem maradt el – Videó

Szakács Árpád az SZFE botrányról: egy győztes lesz, vagy mi, vagy ők. Harmadik alternatíva nincsen!