in

“UEFA=MAFIA” – Látványos képpel üzentek a Honvéd ultrái a futballszövetségnek

Van (rész)igazság: a görög AEK simán, 2–0-ra nyert Craiovában a hazai román csapat ellen, egy olyan meccsen, amit meg sem lett volna szabad rendezni

Van (rész)igazság: a görög AEK simán, 2–0-ra nyert Craiovában a hazai román csapat ellen, egy olyan meccsen, amit meg sem lett volna szabad rendezni. A románok ezúttal is ügyeskedtek, zárt kapuról szó sem volt, elvileg fiatalok kimehettek szurkolni, és „felügyelőket” is vihettek magukkal. Ettől függetlenül kikaptak, és remélhetőleg kettős vereséggel kiesnek. A Honvéd ultrái csütörtök este látványos képpel üzentek az európai szövetségnek: UEFA=MAFIA – ebben minden benne van, amit gondolnak.

Se kizárás, se zárt kapu – a román Craiova olcsón megúszta azt a gyalázatot, amelyet a múlt heti meccsen elkövetett a Honvéd és az egyetemes futball ellen. Korábbi véleménycikkünkben már megírtuk, hogy mit gondolunk az UEFA döntéséről, amellyel gyakorlatilag legalizálta a nézőtéri erőszakot. A Craiova az európai szövetségnek köszönhetően pályára léphetett az Európa Liga selejtező csütörtöki fordulójában, de nem ünnepelhetett. Bár az UEFA szabályzatával ügyeskedve végül bevitt jó pár ezer nézőt a stadionba – akik elvileg a futballiskolák és akadémiák 14 év alatti növendékei és ezeknek a „felügyelői” voltak –, a görög AEK 2–0-ra nyert, és ezzel – remélhetőleg – eldöntötte a párharcot (videó itt). Érdemes azért megnézni a következő fotót, és ezt a sok „felügyelőt”:

Elég sok felügyelő kiment / Forrás: Prosport.ro
Közben a Honvéd ultrái fantasztikus képpel üzentek az UEFA-nak. Az üzenet világos és érthető: UEFA=MAFIA. A szurkolók erős megfogalmazása arra utal, hogy a szervezet – amelynek korábbi elnöke, Michel Platini példátlan korrupciós botrányokba bukott bele – erősen megkérdőjelezhető döntéseket hoz. Az elmúlt évtizedekre kialakítottak egy olyan Bajnokok Ligáját, amibe pokolian nehéz bejutnia egy átlagos bajnokcsapatnak. A kicsiknek (és a húsosfazékról lemaradó nagyoknak) megcsinálták az Európa Ligát, ahol szintén elég nehéz érvényesülni. Főleg akkor, ha a tizenegyesrúgások közben már az életedet félted.
Így üzentek a honvédosok / Forrás: Honvéd ultras/Facebook.com
(pestisracok.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Nem stadion – Nehéz sorsú gyermekeknek létesült bázis Kastélyosdombón

      Ferenc pápa egy hülye – A migránsok befogadására szólított fel az iszlám pápája és Hitlerhez hasonlította a “bezárkózókat”