in ,

A stadionfóbiás Karácsony Gergely már otthon tombol – UEFA-elnök: az új Puskás Aréna Európa egyik legszebb stadionja

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin is részt vesz a Puskás Aréna pénteki ünnepélyes megnyitóján, illetve a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzésen.

Az UEFA csütörtöki sajtóközleménye idézte a szlovén sportvezetőt, aki elmondta, hogy immár Budapest rendelkezik az egyik legszebb stadionnal Európában. Megfogalmazása szerint az új aréna a következő évtizedekben a magyar futball ékköveként szolgál majd.

Természetes, hogy egy ilyen csodálatos stadiont Puskás Ferencről neveznek el, aki megelőzte a korát, rendkívüli tudással és vezetői képességekkel rendelkezett

– nyilatkozott Ceferin.

A közlemény szerint a Puskás Aréna a bizonyíték, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elkötelezett amellett, hogy fejlessze az ország labdarúgó infrastruktúráját. Egyúttal emlékeztet arra, hogy idén egy szintén nemrégiben elkészült stadionban, a Ferencváros otthonában játszották a női Bajnokok Ligája döntőjét, miközben a Budapest Honvéd arénája is megújul, amely 2021-ben az U21-es Európa-bajnokság mérkőzéseinek is otthont ad.

Nagyon büszke vagyok rá, hogy most már Budapesté és Magyarországé a kontinens egyik legszebb és legmodernebb futballstadionja. A magyar válogatott nemzetközi összecsapásai, valamint az európai klubfutball csúcsmérkőzései nagy inspirációt jelentenek majd a labdarúgók következő generációinak

– mondta az MLSZ elnöke, Csányi Sándor, aki hozzátette, távlati cél, hogy a Puskás Aréna minél több jelentős sporteseménynek adjon otthont.

Az átadó ünnepség pénteken 17.30-kor, a magyar-uruguayi mérkőzés 19 órakor kezdődik.

(Ányos Miklós, 888.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

„Károlyi Mihályné” Cseh Katalin

Már mindenki ezt nézi a neten: Orbán Viktor beíveli a labdát a Karmelita-kolostorból a Puskás stadionba! – Videó