in ,

Tudnak élni – Baranyi Krisztináék megszavazták maguknak a fizetésemelést – Ferencváros önkormányzatát is nyilván kivéreztette a kormány

Az elvtársak bizony összetartanak

Az elvtársak bizony összetartanak, főként, ha pénzről van szó, no és persze azt is tudjuk, hogy az arcátlanságnak nincs határa. Vagy ha mégis, azt nem ismerik. Nézzük, miről is van szó.

Csütörtökön délután a Baranyi Krisztina vezette IX. kerületi önkormányzati testület 12 igennel és 5 tartózkodás mellett megszavazta magának a képviselői tiszteletdíj emelését. Az előterjesztés szerint minderre azért volt szükség, mert a tiszteletdíj mértéke 2014 óta változatlan. Mostantól azonban a képviselők a minimálbér (jelenleg 200 ezer forint) 100 százalékát kapják, a bizottsági tagok annak 180 százalékát, a bizottsági elnökök és tanácsnokok pedig annak 280 százalékát. Mindezt a kivéreztetett önkormányzatiság jegyében. A ferencvárosi testületi döntés nem egyedülálló: a II. kerületben az LMBTQ-propagandával szoros kapcsolatban álló Őrsi Gergely polgármester vezette önkormányzat szintén megszavazta – ráadásul a járványügyi veszélyhelyzet idején – az emelt fizetést. Baranyi korábban egyébként minderről úgy vélekedett, hogy mindez Ferencváros önkormányzatának mintegy nyolcvanmilliós többletkiadást jelentene évente.

Ferencváros főállású alpolgármesterének, Reiner Rolandnak egyébként havi bruttó 1,17 millió forintos illetményt szavazott meg a testület, Döme Zsuzsanna társadalmi megbízatású alpolgármester viszont nem járt ilyen jól: nem sikerült a testület bizalmát annyira elnyernie, hogy neki is megszavazzák a bruttó 585 ezer forintos emelést.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Nagyon durván kiosztották az áruló Dévényi Istvánt a közösségi médiában a kommentelők

Az “elszigetelődött” Orbán Viktor pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével