in ,

Trump: ha én vagyok az elnök, nem történik meg a kabuli merénylet

Kemény üzenetet küldött Joe Bidennek hivatali elődje, Donald Trump.

 

Kemény üzenetet küldött Joe Bidennek hivatali elődje, Donald Trump. A republikánus ex-elnök a Fox Newsnak adott kétperces interjúban kifejtette: ha ő lenne az amerikai elnök, nem történt volna meg a tegnapi kabuli merénylet, valamint azt is, hogy Biden elhamarkodottan cselekedett az afganisztáni kivonulás ügyében.

Trump két perc tizenöt másodperces nyilatkozatban tette helyre utódját, Joe Bident az afganisztáni helyzet kapcsán. A Fox Newsnak adott nyilatkozatában a volt elnök megemlékezett arról a tizenhárom amerikai katonáról, aki az ISIS-K terrorszervezet által elkövetett merényletben vesztette életét, valamint élesen bírálta a kivonulás körülményeit, kiemelve: ha ő lenne az elnök, a tegnapi támadás nem történt volna meg.

 

Donald Trump nyilatkozatában megmagyarázta döntését, amellyel 2020 februárjában tűzszünetet kötött a tálibokkal. Mint elmondta, Biden állításával ellentétben nem kötelezte el az Egyesült Államokat egy határozott kivonulási időpont mellett.

Rengeteg időnk volt. A tálibok nem mozdultak. Teljesen az ellenőrzésünk alatt tartottuk őket. Nálunk voltak a repülőgépek, nálunk volt a légierő, nekik nem volt semmijük. Nem volt oka, hogy felgyorsítsuk az eseményeket. Két-három évem lett volna, hogy kihozzuk az amerikai erőket. Sietni akartunk, de nem rohantunk sehova. A kezünkben volt az irányítás, ők pedig megmozdulni is féltek

– mondta Donald Trump.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Ezek gazemberek – Felperzselt föld – Karácsony és Gyurcsány az atlétikai világbajnokságot is elvenné az országtól és Budapesttől

Deák Dániel Kamu Geriről: a saját nevét sem tudja helyesen leírni