in

Trump győzött! – Sorosék áskálódása ellenére főbíróvá választották Trump jelöltjét az Egyesült Államokban

Jóváhagyta a helyi idő szerint szombat délutáni végszavazáson a washingtoni szenátus többsége a szexuális zaklatás gyanújába keveredett Brett Kavanaugh szövetségi bíró kinevezését

Jóváhagyta a helyi idő szerint szombat délutáni végszavazáson a washingtoni szenátus többsége a szexuális zaklatás gyanújába keveredett Brett Kavanaugh szövetségi bíró kinevezését az Egyesült Államok alkotmánybíróságaként is működő legfelsőbb bíróság tagjának. A Soros-féle szervezetek által támadott jogász megválasztása nagy győzelem Trump számára.

A republikánus többségű szenátusban a döntés nyílt szavazáson, 50:48 arányban született meg, A szavazást, amelyen az Egyesült Államok alelnöke, Mike Pence elnökölt, többször is a karzatról bekiabáló nők szakították meg, a protestálókat a biztonsági szolgálat kivezette a teremből.

Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője a szavazás előtt elmondott rövid beszédében azt mondta, hogy Kavanaugh vitathatatlanul megérdemli a kinevezést, és hozzátette: nemcsak a szenátus, hanem az ország is büszke lesz rá.

Az elnök olyan jogászt jelölt, akit jogásztársai politikai hovatartozásuktól függetlenül szupersztárnak neveznek. Brett Kavanaugh a nemzet legjobbjai között van

– fogalmazott a frakcióvezető.

Az 53 éves washingtoni fellebbviteli bíró Kavanaugh megszavazásával hosszú és heves vitákkal teli folyamat zárult le. Bár felkészültségét a demokrata párti szenátorok is elismerték, meghallgatásának lezárulta után jelentkezett egy kaliforniai pszichológusnő, és azzal vádolta meg a jelöltet, hogy 36 évvel korábban, diákként, szexuálisan zaklatta őt. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) pótlólagos vizsgálatával nem nyertek a vádak bizonyítást.

Brett Kavanaugh kinevezésével – amelyet Donald Trump elnöknek még alá kell írnia – a kilenctagú legfelsőbb bíróságban az amerikai társadalom életét évtizedekre meghatározni tudó konzervatív többség alakult ki. A Fehér Ház rögtön a szavazás után jelezte, hogy Kavanaugh felesketésére a lehető legrövidebb időn belül sor kerül.

Donald Trump a Twitteren üdvözölte a kinevezés jóváhagyását.

A mai nap folyamán később aláírom a kinevezését, és hivatalosan felesketik. Nagyon izgalmas!

– írta a mikroblogon. Kavanaugh személyében Donald Trump második konzervatív jelöltje kerül be az alkotmánybíróságba. Tavaly az ugyancsak konzervatív Neil Gorsuch került a bírói testületbe.

Az első kommentárok az elnök egyértelmű győzelmeként értékelik a jelölt megszavazását, és utalnak arra, hogy a döntés minden bizonnyal jelentősen befolyásolja majd a novemberi, úgynevezett félidős választásokat is, amikor a képviselőház egészét és a szenátus több mint egyharmadát újraválasztják. Mint többször írtunk róla, a Trump-jelölt megválasztását több Soros György által szponzorált szervezet is ellenezte.

Szombaton, a végszavazás előtt és közben tüntetések voltak a törvényhozás és a mellette lévő legfelsőbb bíróság épülete előtt. A tüntetők különböző csoportjai a kinevezés ellen és mellett is hallatták hangjukat.

Forrás: MTI/ Vezető kép: National Review

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A talajt vesztett Ujhelyi tovább sivalkodik: a Fidesz vezetői a pokolra jutnak

Juhász megy a kukába – Feladta. Nem lesz tünti