in

Továbbra is spórolnak a rezsin a magyarok – Ha tetszik a libsiknek és külföldi megrendelőinek, ha nem

Ez van

TOVÁBBRA IS SPÓROLUNK A REZSIN

 

A rezsicsökkentés az idén is védelmet ad a magyar családoknak, amelyek a több körben bevezetett intézkedéseknek köszönhetően már közel 1200 milliárd forintot takarítottak meg az energia- és közműszámlákon – hívta fel a figyelmet tegnap a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Emlékezetes, a korábbi kormányok háromszorosára emelték a gáz és kétszeresére az áram árát. Így 2010-re a bérükhöz viszonyítva a magyar családok fizették a legtöbbet a gázért és áramért az Európai Unióban. A háztartások jövedelmük negyedét – a szegényebbek pedig a felét – költötték rezsire.

Az energiaárak nyolcadik éve, így idén sem nőnek. A 2017. novemberi adatok szerint a hazai lakossági fogyasztók a földgázhoz Európában a harmadik legalacsonyabb, az áramhoz pedig a hatodik legkedvezőbb átlagáron juthatnak hozzá. A 2013-ban megkezdett rezsicsökkentések hatására a magyar családok évente átlagosan 170 ezer forintot takarítottak meg – összegezte az NFM.

Kiemelték, a kormány továbbra is küzd az elért eredmények megvédéséért, erre a tavaszi nemzeti konzultáción egyértelmű felhatalmazást kapott. Az Energiaügyi Miniszterek Tanácsa tavaly decemberi ülésén, Brüsszelben elfogadta a szabályozott árak fenntartása mellett érvelő magyar álláspontot.

A hazai fogyasztók biztonságos és megfizethető ellátása szempontjából kedvező fejlemény, hogy a testület által jóváhagyott irányelvtervezet szerint a tagállamok eltekinthetnek a szabályozott energiaárak kötelező kivezetésétől.
(magyaridok.hu)

BRÉKING! Ma negyven éve hozták haza a Magyar Szent Koronát! Jelenleg több ezren állnak sorba a Kossuth téren, hogy meglátogassák a szent ereklyét!

Andrej Babis: A V4-eknek új szövetségeket kell keresniük a kvóták elleni küzdelemhez.