in ,

Tovább szívnak az autósok Büdipesten! Ebből még hatalmas káosz lesz! Megkezdődött Niedermüllerék nagy emberkísérlete Erzsébetvárosban

Ma kezdődik, és október végéig tart Erzsébetvárosban az a nagy emberkísérlet, amely miatt vélhetően az eddiginél is nagyobb dugók fognak kialakulni a környéken

Ma kezdődik, és október végéig tart Erzsébetvárosban az a nagy emberkísérlet, amely miatt vélhetően az eddiginél is nagyobb dugók fognak kialakulni a környéken. A hivatalos cél a forgalom csillapítása, ennek megvalósítása érdekében utcák forgalmi rendjét fordítják meg, illetve egyirányúvá teszik azokat, parkolóhelyek szűnnek meg, járdákat szélesítenek ki. Niedermüller Péter polgármester nemrég kijelentette: az önkormányzat hosszú távú célja az, hogy Erzsébetvárosban egyáltalán ne lehessen parkolni, de cserébe legalább semmilyen értelmezhető alternatívát nem ajánlott fel a közlekedőknek.

Az intézkedések részeként a hétvégén kétszázötven új közlekedési táblát helyeztek ki a Rákóczi út, Kiskörút, Nagykörút és Andrássy út által határolt területen, a megváltozott rend hétfő reggel lépett hatályba. Az emberkísérlet október végéig tart, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) akkor vizsgálja meg az eredményeket. A terv részeként egyes szakaszok zsákutcákká válnak, a kerékpárosok ugyanakkor szinte bárhol, bárhogy közlekedhetnek, ami nem meglepő, hiszen az egész rendszer úgy lett kiépítve, hogy nekik kedvezzen. Az Erzsébetváros honlapján található térkép adatai szerint a kerületben mindössze nyolc parkolóhely marad a mozgáskorlátozottaknak, árut rakodni pedig hat helyen lehet, aminek a komoly turisztikai vonzerőt jelentő bulinegyed vendéglősei fognak különösen örülni.

Az ellenzéki vezetésű önkormányzat azzal indokolja az intézkedést, hogy Erzsébetvárosban eddig is csak áthajtottak azok az autósok, akik helyismeretük révén így elkerülték a körutak szakaszai közötti dugókat, Niedermüller Péter azonban eddig egy szót sem ejtett azokról, akik például dolgozni, vagy rokonaikhoz járnak autóval a kerületbe. A polgármester ugyanakkor elárulta, hogy a hosszú távú cél az, hogy évek múlva már egyáltalán ne lehessen parkolni a városrészben, ami azért előre sejteti a BKK őszi értékelését is. Emlékezetes, hasonló sorsra jutottak a Nagykörútra, és annak környékére felfestett, teljesen értelmetlen biciklisávok: a veszélyhelyzeti felhatalmazásával (vissza)élve Karácsony Gergely úgy döntött, hogy a sávok jók, és punktum.
(pestisracok.hu)
Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Makogó Závecz: “Az Index maga volt a közszolgálatiság”

Ezek a jelek, hogy a gyereked szélsőjobboldali! Lista