in , ,

Totális káosz a kabuli repülőtéren, fegyverrel oszlatják a tömeget amerikai katonák – videó

Több száz, Afganisztánból menekülni akaró civil hatolt be a kabuli nemzetközi repülőtérre

Több száz, Afganisztánból menekülni akaró civil hatolt be a kabuli nemzetközi repülőtérre, az ott lévő amerikai csapatok a levegőbe lőttek a tömeg oszlatására – közölte a Reuters hírügynökséggel hétfőn egy neve elhallgatását kérő amerikai tisztségviselő.

A tájékoztatás szerint a katonák azért használtak fegyvert, hogy úrrá legyenek a kifutón kialakult káoszon, az emberek ugyanis egy amerikai katonai repülőgépre szerettek volna feljutni.
A tömeg irányíthatatlanná vált– tette hozzá a tisztségviselő.

Bár ez a mi repülőterünk, csak azt látjuk, hogy a diplomatákat kimenekítik, míg mi továbbra is bizonytalanságban várunk– panaszolta a Reuters hírügynökségnek egy helyszínen tartózkodó afgán emberi jogi aktivista.

 

 

A közösségi médiára szintén felkerültek videofelvételek, AMELYEKEN LÁTHATÓ, HOGY A KATONÁK A LEVEGŐBE LŐNEK.

 

 

 

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma vasárnap további ezer fegyverest rendelt a helyszínre, ezzel már körülbelül hatezer katona dolgozik az amerikai állampolgárok, illetve a korábban nekik dolgozó afgánok evakuálásán.

AZ EMBEREK MÁR VASÁRNAP ESTE MEGROHAMOZTÁK A REPÜLŐTERET, MIUTÁN A TÁLIB LÁZADÓK HARC NÉLKÜL BEHATOLTAK KABULBA, ÉS ELFOGLALTÁK AZ AFGÁN KORMÁNYERŐK ÁLTAL ELHAGYOTT KORMÁNYZATI INTÉZMÉNYEKET. Asraf Gáni afgán elnök elmenekült az országból, a tálibok pedig a főváros teljes területét ellenőrzésük alá vonták.

A tálib győzelem hírére több nagy légitársaság – köztük a United Airlines és a British Airways – elirányította járatait az afgán légtérből, a Flightradar24 repülőgép-követő szolgálat pedig azt közölte, hogy több utasszállító gép az Afganisztánnal szomszédos Irán és Pakisztán légterén repült át.

 

 

 

A légitársaságok és a kormányok az elmúlt években nagyobb óvatossággal viszonyulnak a konfliktuszónák légtereihez, miután az elmúlt években két repülőgépet is lelőttek ilyen módon föld-levegő rakétákkal. Az egyiket 2014-ben Kelet-Ukrajna fölött, egy ukrán gépet pedig tévedésből az iráni hadsereg lőtt le 2020-ban. Egyik légiszerencsétlenségnek sem volt túlélője.

 

(origo.hu)

 

Add tovább!

Mutatjuk milyen mélyszegénység van Debrecenben – Íme

Csekk Katalin megfenyegette Afganisztánt – A tálibok feltehetőleg halálra rémültek