in ,

Totális háború, totális szétesés – A Jobbik felszólította Jakab Pétert, hogy adja vissza a parlamenti mandátumát

„Péter! Ez a közösség egykoron felnézett rád és követett” – fogalmaz közleményében a párt.

Parlamenti mandátumának visszaadására szólította fel Jakab Pétert, a pártból és annak képviselőcsoportjából is kilépett korábbi elnököt, frakcióvezetőt a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos választmánya.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményük szerint előző nap tartott ülésén döntött úgy egyhangúlag a testület, hogy felszólítják a politikust,

a Jobbik közösségétől kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal adja vissza annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt,

hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek”.

„Péter! Ez a közösség egykoron felnézett rád és követett. Mára viszont csak annyit lát belőled, hogy más hoz helyetted döntéseket, megpróbálsz különféle fortélyokkal erőforrásokat elvinni a közösségünktől és ugyanolyan esküszegő készülsz lenni, mint azok, akiket éveken át joggal kritizáltál te is emiatt” – fogalmaznak a közleményben.

A Jakab-saga röviden

Jakab Péter csütörtökön jelentette be közösségi médiaoldalán, hogy távozik a Jobbikból és annak képviselőcsoportjából, majd másnap azt tette közzé, hogy döntéséről hivatalosan is tájékoztatta Kövér László házelnököt és Lukács László György frakcióvezetőt.

A politikus 2018 óta parlamenti képviselő, 2019-től volt a párt frakcióvezetője, 2020-tól pedig a Jobbik elnöke. Mindkét tisztséget idén nyárig töltötte be.

(MTI)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Cuki, amikor a belvárosiak aggódnak az erdőkért

Csak szólok, nem kötelező ám fűteni télen!