in ,

BRÉKING – Tommy Robinsonért tüntettek – Geert Wilder is jelent volt a londoni tüntetésen – sok ezren gyűltek össze

Több ezren tüntettek

Tommy Robinson miatt tüntettek Londonban, Geert Wilders is jelen volt

 

Tommy Robinsont május végén tartóztatták le az angol fővárosban „uszítás és a köznyugalom megzavarására” hivatkozva, amiért a Facebook-oldalán élőben tudósított egy muzulmán banda peréről, amelynek tagjai nőket erőszakoltak meg. Az újságírót – aki kérdéseket mert feltenni a banda tagjainak – szinte azonnal elvitették a rendőrök a bíróság épülete elől, majd gyorsított eljárásban 13 hónap börtönre ítélték.

Robinson szabadon bocsátásáért azóta számos demonstrációt tartottak mind Nagy-Britanniában, mind Európa- és Amerika-szerte. Ma délután London mellett Budapesten is tüntettek az aktivista bebörtönzése ellen.

Geert Wilders a londoni tüntetésen.

Fotó: AFP

A londoni megmozduláson a becslések szerint több ezren vettek részt. Az eseményen beszédet mondott a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt vezetője, Geert Wilders is.

A politikus a felszólalásában Tommy Robinson mielőbbi szabadon bocsátását követelte.

Tommy Robinson ma Nagy-Britannia legnagyobb szabadságharcosa. Tommy Robinson egy szabadságharcos. Arról beszél, amiről senki sem mer beszélni. Van bátorsága”

– jelentette ki Wilders, aki keményen bírálta a brit kormányt és a politikai elitet.

Az utcai demonstrációk mellett a közösségi médiát is elérte a tiltakozás. Sokan a #FreeTommy hashtaggel fejezik ki szimpátiájukat az aktivista irányába, és ezzel együtt tiltakoznak Robinson bebörtönzése ellen. A cél érdekében egy online petíció is elindult, amelyet eddig több mint 600 ezer ember írt alá.
(888.hu, Bertha László)

Agyhalál – turbán, brit királyi testőrség, nagy-britannia A brit királyi testőrség katonái már turbánt is viselhetnek

Apáti Bence: Toroczkai, Dúró, Novák és meglátjuk még kik…