in ,

Tömegek mozdultak meg – Elképesztő kiállás Bagdy Emőke mellett – Megmozdultak az értékvédők: már közel húszezren álltak ki Bagdy Emőke mellett

Az ideológiai okokból célkeresztbe került pszichológust tömegek veszik védelmükbe.

Amint arról a Mandiner is beszámolt, az úgynevezett Laposföld-díjjal „tüntették ki” a hétvégén Bagdy Emőkét. A professzor emeritát egy meglehetősen furcsa társaság vette célkeresztjébe: amint azt lapunk bemutatta, a Szkeptikus Társaság a militáns ateista Richard Dawkins munkásságának propagátora, s bár voltak hasznos kezdeményezéseik is, a fenti tényből fakadóan egyenlőségjelet tettek a tudományellenes, áltudományos átverések, és azon nézetek közé, amelyek ateista-progresszív világnézetükkel nem találkoznak. Ennek a túlkapásnak lett áldozata Bagdy Emőke is, aki a közelmúltban többször váltotta ki a liberális sajtó és megmondóemberek rosszallását azzal, hogy határozottan kiállt és érvelt a hagyományos családmodell mellett, véleményét pedig rendre megalapozott szakmai érvekkel támasztotta alá. 

A hír kapcsán a Mandinernek nyilatkozva Bagdy Emőke arról beszélt„Van egy meggyőződésem, identitásom, vállalom azt, aki vagyok és azt, amit gondolok. Ezt viszont a szabadság eszméjét, s a szabadság lobogóját cipelők nehezményezik, miközben ők maguk azok, aki nem örülnek a szabad véleménynyilvánításnak.

Tudomásul veszem, hogy izgatom a kedélyüket, viszont velük ellentétben én elfogadom más véleményét, nem ítélkezem.

Mikor azonban a tudományra hivatkoznak, azért megjegyezném, pszichológus vagyok, több száz tanulmányt írtam, számos könyvet, ötven éve tanítok, s mielőtt valamihez hozzászólok, alaposan tanulmányozom előtte a témát. És hozzászólok. Vagy netán nem szabad?” – tette fel a kérdést.

Az egyébként DK- és Momentum-közeli szereplők fémjelezte Szkeptikus Társaság döntését élénk közéleti vita követte, melynek során a legtöbben kiálltak Bagdy Emőke mellett és kritizálták a politikailag elfogult döntést. De közösségi kiállás is szerveződött; a CitizenGO konzervatív értékvédő szervezet nyílt levélben vállalt közösséget a professzor emeritával. „Nem nézhetjük tétlenül, hogy az értékőrző szakembereink ilyen támadásoknak legyenek kitéve csak azért, mert bátran szembeszállnak a mindent leuralni szándékozó ideológiákkal” – fogalmaznak

a mostanáig közel 20 ezer csatlakozóval rendelkező kiállás

kezdeményezői.

Miközben sajnálatukat fejezik ki, hogy „az ideológiai nyomás ilyen formában is megjelenik a tudományos életben és a magyar társadalomban”, köszönetet mondanak a neves pszichológusnak, amiért „kiáll a gyermekek egészséges és biztonságos fejlődése mellett, és nem hagyja, hogy a gender ideológiának való kényszeres megfelelés vegye át az irányítást a tudományos tények megismerése és tiszteletben tartása fölött”. Az aláírók azt kérik Bagdy Emőkétől, hogy továbbra is képviselje álláspontját, és legyen példa mások számára is az igazság keresésében és a tudományos érvek és értékek mellett való kiállásban.

A CitizenGO már 2020-ban is kiállást szervezett Bagdy mellett, amikor a pszichológust a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ-szekciója részéről érték támadások. A konzervatív-értékvédő kezdeményezést akkor mintegy 30 ezren írták alá támogatólag. A szervezet most arra is bátorít, hogy a közösségi médiafelületeken is szerveződjön alulról érkező kampány, ennek keretében pedig használják minél többen az #ÁlljunkKiBagdyEmőkeMellett hashtaget. Erre, mint mondják, azért is van szükség, mert „professzor asszony a tudományos tényeket tiszteletben tartva nyilvánít véleményt, és nem a folyamatosan változó, sokszor a tudománnyal szembenálló, divatos ideológiák szerinti álláspontokat képviseli”.

 

 

(Vágvölgyi Gergely, Mandi)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

A teljes ellenzék hallgat! Továbbra is megállíthatatlanul erősödik a forint

Pilhál nekiment Tóta W-nek: Tóta buta magyarokról ír. Jó az irány, Árpád, tartsátok!