in , ,

Több, mint egy brüsszeli győzelem – Bohár Dani: Orbán Viktor látja, tudja és érti is, hogy mi történik jelenleg a kontinensen és a világban.

Az Európai Tanács soron következő ülésére érkeznek a tagállamok vezetői.

„Az Európai Tanács soron következő ülésére érkeznek a tagállamok vezetői. A legtöbben mondják a magukét, de akadnak olyanok is, akik másét. El kell fogadni a hatodik szankciós csomagot, akkor is, ha az fáj nekünk, európaiaknak. Volt már valaki, aki ugyanezt mondta, de az meg is bukott április 3-án.

Érthetetlen, hogy miért erőltet valaki olyan intézkedést, amely a döntés meghozóját károsítja, aki ellen szól, azt pedig erősíti.

Nem kell túlságosan magas intellektuális vagy gazdasági szinten lenni, hogy felmérjük, amennyiben egy ország megszabadul az olcsó energiaforrásától, az rosszat tesz magának. Az eladónak pedig jót, hiszen az még több pénzért tudja értékesíteni másnak. Ez egyszerű üzlet. Naivan azt gondolná az ember, hogy ennyi józan ésszel az európai országok vezetői is rendelkeznek, de nem.

Az EU-csúcs eseményeit Brüsszelből, az Európai Tanács épületéből követtem és rémisztő volt látni, mi történik. Európai országok legfőbb döntéshozói képesek voltak/lettek volna olyan szankciós csomagot elfogadni, ami ártalmas a saját országuk, saját népének.

Európa szellemi deficitben szenved. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány európai vezető van, aki érti a világ történéseit. Ez nem túl biztató, tekintve, hogy 27 tagállama van az EU-nak.

Orbán Viktor nemcsak érti és látja a történéseket, hanem ereje is van hozzá, hogy alakítsa azokat. Kezdetben a magyar kormányfő volt az egyetlen, aki nyíltan mert beszélni arról, hogy az Európai Bizottság javaslata egy gazdasági atombomba lenne nemcsak Magyarországra, hanem csomó más európai országra nézve.”

 

– írja Bohár Dani.

 

 

Add tovább!

Az ORF igazgatója szerint a világ jobb hely lenne a magyar miniszterelnök nélkül – Agyhalál – Botrány lett belőle, hogy Orbán Viktor szívinfarktusának lehetőségéről posztolt az osztrák köztévé egyik vezetője

Megszólaltak a nagyságos nyugati „demokraták” – Fosszák meg Magyarországot szavazati jogától az Európai Unióban! – jelentette ki az EP alelnöke + mindenszo.hu kommentár