in ,

Tisztelt ellenzéki szavazók! Az Orbán-kormány kimaxolta Magyarország lehetőségeit! Ennél gyorsabban nem fogunk növekedni…

Ismét nem fogunk senkit sem győzködni…

Tisztelt ellenzéki szavazók!

Tudjuk, hogy olvassák a kormánypárti portálok híreit is, maximum nem hiszik el azok tartalmát, és inkább tovább dühöngenek a 444 a hvg.hu és az index Mészároslőrincezős álhírein. Nem baj, nincs ezzel semmi baj, mindenki azt olvas, amit szeretne. Csak egy apróságra szeretném felhívni a figyelmüket.

Nem szeretnénk bonyolult gazdasági elemzésekbe belemenni, csupán pár adatot szeretnék közölni, és abból levonni némi következtetést, mert ezek az adatok határozzák meg azt, hogy mennyivel tudunk évről évre jobban, vagy rosszabbul élni.

 

Gazdasági növekedés

Szinte állandósult az évi 4-5%-os GDP, ami azt jelenti, hogy az európai átlaghoz képest minimum 2%-al gyorsabban növekszik a magyar gazdaság. A jelenlegi növekedés az EU legjobbja!!

Képtalálat a következőre: „vezet a magyar gdp”

 

 

Államadósság

Minél alacsonyabb Magyarország államadóssága, annál több pénzt lehet biztosítani az embereknek oktatásra, egészségügyre, sportra, fizetésre, beruházásokra, iskolák, óvodák, utak építésére, stb..

A jelenlegi  helyzet az, hogy az EU átlagnál sokkal jobban csökken a magyar államadósság, várhatóan a GDP-hez viszonyított államadósságunk 70% alá esik még idén. Ez a szám 2010-ben 80% körüli volt!

Képtalálat a következőre: „magyar államadósság csökkentése”

 

Infláció

Az infláció jelzi a pénz romlását. Minél magasabb az infláció, annál kevesebbet ér a pénzünk, így hiába lesz magasabb a fizetésünk, csak kevesebb javakat tudunk magunknak belőle vásárolni. Alacsony infláció esetén többet érnek a nyugdíjak, és az emberek fizetése is.
Az ideális  éves infláció szakértők szerint 1-3%, ennél jóval magasabb érték már káros a pénztárcánk számára.

Képtalálat a következőre: „infláció alakulása”

Pl. 2007-ben 8% volt az infláció, ami nagyon magas. Jelenleg ez az érték az ideális 1-3% között mozog.

 

 

Munkanélküliség

Ezt a mutatót legkönnyebb elmagyarázni bárkinek. Minél alacsonyabb a munkanélküliségi ráta, annál több ember dolgozik Magyarországon.

Képtalálat a következőre: „munkanélküliség alakulása 2019”

A 2018-as adatok szerint EU szerte Magyarországnak a 4-ik legjobb munkanélküliségi rátája volt.

Régen sokkal rosszabb volt a helyzet:

Képtalálat a következőre: „munkanélküliség alakulása 2019”

Pl. 2009-ben majdnem 11% volt a munkanélküli Magyarországon!

 

 

 

Összegzés

Mi úgy látjuk, hogy 2010 óta az Orbán-kormányok kihasználták az ország lehetőségeit, és most már látható, hogy ennyi növekedést lehet elérni, ennyivel tudunk évről évre gyarapodni. Egy ellenzéki kormányváltás esetén pedig a fent felsorolt mutatók ismét romlani fognak, és újra évtizedes kormányzás lesz szükséges ahhoz, hogy kivergődjünk a saját magunk által választott gödörből. Még gyorsabban csak akkor tudunk növekedni, ha az EU átlag is magasabb lesz, mi ahhoz képest fogunk még kiugróbb eredményt elérni a jelenlegihez képest. Ennél többet semmilyen más összetételű kormány nem tud kihozni, ígérgessenek bármit! Rosszabb viszont lehet, sokkal rosszabb….

Nem kell senkinek sem tudnia, hogy kire húzzák be az ikszet, a Facebookon szidják csak továbbra is Orbán Viktort, de a szavazófülke magánya csak magukra tartozik, senki sem fogja megtudni, hogy a valóságban hova is húzták be azt az x-et.

 

mindenszo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Üzenet a Politiconak – Orbán Viktor nem fél – Videó

Heller lánya olyan, mint Heller volt – Heller lánya megetetné Orbánnal a részvét táviratot