in ,

Tiszta Amerika – Spanyolországban egy bűnöző énekes miatt rombol a csőcselék – Videó

Újabb erőszakos tüntetések voltak több spanyolországi városban Pablo Hasél letartóztatása miatt

Újabb erőszakos tüntetések voltak több spanyolországi városban Pablo Hasél letartóztatása miatt. Barcelonában, Valenciában és Baszkföldön is több százan vonultak utcára, hogy a rapper szabadon engedését követeljék. Közben nemcsak az utcán, hanem a kormányon belül is hatalmas a feszültség, ugyanis a szocialistákkal együtt kormányzó Podemos támogatásáról biztosította az erőszakos tüntetőket. Pablo Hasélt 2011 óta többször elítélték már terrorizmust dicsőítő posztjai és dalszövegei, újságírók és bírósági tanúk ellen elkövetett erőszakos bűncselekményei, valamint a spanyol állam és korona rágalmazása miatt, ám büntetéseit rendszerint felfüggesztették.

Harmadik napja tüntetnek a letartóztatott spanyol rapper, Pablo Hasél szabadon engedéséért Spanyolországban.

A ZAVARGÓK CSÜTÖRTÖK ESTE IS KUKÁKAT, MOTOROKAT ÉS BÚTOROKAT GYÚJTOTTAK FEL, MEGRONGÁLTÁK AZ UTCAI BERENDEZÉSEKET, KIRAKATOKAT TÖRTEK BE, ÉS RÁTÁMADTAK A RENDŐRÖKRE BARCELONÁBAN, TÖBB KATALÁN NAGYVÁROSBAN ÉS VALENCIÁBAN IS.

 

 

 

Baloldali belháború a zavargások miatt

Az utcai feszültség mellett a kormányon belül is egyre erősebbek az indulatok. Pablo Echenique, a szocialistákkal együtt kormányzó Podemos nevű párt szóvivője ugyanis Twitter-oldalán közölte: mindenháttértámogatást megadnak a tüntető antifasiszta fiataloknak”.

 

 

A terrorizmus pártján áll a rapper

A 33 ÉVES PABLO HASÉLT JANUÁR VÉGÉN SZÓLÍTOTTA FEL A BÍRÓSÁG ARRA, HOGY VONULJON BE ÖNKÉNT A BÖRTÖNBE, ÉS KEZDJE MEG A 2 ÉVRŐL 9 HÓNAPRA CSÖKKENTETT BÜNTETÉSE LETÖLTÉSÉT, ÁM A FÉRFI EZT VISSZAUTASÍTOTTA. Helyette a Lleidai Egyetem épületében bújt el, ott barikádozta el magát a rendőrök elől, akik végül erőszak nélkül vitték be őt.

 

 

EMELLETT TÖBBSZÖR TÁMADT RÁ ÚJSÁGÍRÓKRA, BÍRÓSÁGI TANÚKRA. 2014-BEN JOGERŐSEN ELÍTÉLTÉK, DE BÜNTETÉSÉT VÉGÜL FELFÜGGESZTETTÉK.

 

2017-ben az ügyészség további öt év elzárást kért rá az addigi bűncselekmények, valamint újabban az állami intézmények és a korona rágalmazása miatt. 2018 márciusában két év börtönre ítélték, mellé komoly pénzbírságot is kapott, ám végül ezt is felfüggesztették, SŐT KÉSŐBB A BÍRÓSÁG EZT ENYHÍTETTE AZZAL AZ INDOKKAL, HOGY AZ ÁLTALA FELMAGASZTALT TERRORSZERVEZETEK (ETA, GRAPO, AL-KAIDA) „MÁR NEM AKTÍVAK”. Végül tavaly júniusban ítélték el ismét jogerősen, akkor már csak kilenc hónapra. Nem sokkal korábban támadt rá ismét egy újságíróra. Ennek a kilenc hónapos büntetésnek a letöltését kezdte meg, miután a katalán rendőrség emberei elfogták. Hasélt jelenleg a lleidai Ponent de Lleida nevű intézményben tartják fogva.

(origo.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Troll: Kamu Gerinek van saját oltási terve, csak vakcinája nincs – Videó

Ez eddig Rákay Philip legdurvább videója: íme a baloldal kampányának titkos szereplői – Videó