in ,

Tiborcz István lélegeztetőgépeket vett az Uzsoki kórháznak

A jelenlegi helyzetben összefogásra van szükség – nyilatkozta a Mandinernek Tiborcz István, aki szerint „az egészségügyi dolgozóké, orvosoké, ápolónőké, mentősöké, beteggondozóké az egyik legszebb, és egyben legfontosabb hivatás”.

Azonnali adományt kapott az Uzsoki Utcai Kórház a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaságtól, amelyből többek között két ultramodern lélegeztetőgépet vásárol az egészségügyi intézmény. Az adományozási szerződést 2020. március 18-án írta alá Dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki kórház főigazgatója, és Tiborcz István, a BDPST Group igazgatósági tagja és tulajdonosa – olvasható az Uzsoki Utcai Kórház honlapján.

„Az adománynak köszönhetően elkezdtük két új lélegeztetőgép beszerzését, reményeink szerint heteken belül be is tudjuk üzemelni őket, ami a jelenlegi helyzetben tovább növeli az ellátás biztonságát, és életek megmentését teszi lehetővé” – mondta Dr. Ficzere Andrea, a kórház főigazgatója. Elmondása szerint a beszerzés alatt álló, Philips Trilogy Evo típusú, párásítóval ellátott lélegeztetőgépek invazív és nem invazív lélegeztetéshez nyújtanak biztos hátteret számos felnőtt és gyermek páciens számára.

Nem előzmény nélküli, hogy a BDPST Group egészségügyi intézményt támogat: a társaság tavaly nyáron mintegy 34 millió forintos adományt nyújtott a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványnak, amelyből a Semmelweis Egyetem I. sz. Bókay Gyermekklinika számára egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO – műtüdő) berendezést vásárolt. A készülék segítségével intenzív osztályos ellátást igénylő súlyos tüdőbetegségben vagy szívbetegségben szenvedő újszülöttek, csecsemők, gyermekek szervpótló kezelését tudják elvégezni a gyerekklinikán. A berendezésnek köszönhetően várhatóan évi 10-15, súlyos állapotú újszülött és gyermek életét mentheti meg a Semmelweis Egyetem I.Sz. Gyermekgyógyászati Klinika. Az ingatlanfejlesztő társaság és tulajdonosi körének az együttműködése a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvánnyal több évre nyúlik vissza.

Lapunk az adományozással kapcsolatban megkereste Tiborcz Istvánt, a BDPST Group többségi tulajdonosát, aki szerint „az egészségügyi dolgozóké, orvosoké, ápolónőké, mentősöké, beteggondozóké az egyik legszebb, és egyben legfontosabb hivatás – ez pedig a mostani járványhelyzetben különösen szembeötlő.

jelenlegi helyzetben összefogásra van szükség,

hogy mindenki a saját eszközeivel segítse a járvány elleni küzdelmet, az egészségügyi dolgozók munkáját”.

(mandiner.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Donáth Anna fogja be a száját!

Bréking! Meghalt két idős koronavírussal fertőzött beteg