in ,

Tetemes kár! – Milliós nagyságrendű is lehet az ÁSZ épületét ért kár. Köszi, Gulyás Márton, mindez a mi pénzünkből lesz helyrehozva!!

Megint az adófizetők pénze bánja…

Az első becslések szerint több százezer forintra tehető, de akár a milliós nagyságrendet is elérheti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) fővárosi központját ért kár – közölte az ÁSZ.

Horváth Bálint, az ÁSZ kommunikációs vezetője a közleményében azt írta, hogy a Közös Ország Mozgalom aktivistái szerdán narancssárga festékkel festették le az ÁSZ Apáczai Csere János utcai központjának épületét. A számvevőszék műemlékvédelmi szakvéleményeket kért a károk felmérésére.

Az első becslések szerint az okozott kár több százezer forintra tehető, de akár elérheti a milliós nagyságrendet is – közölte Horváth Bálint. A kommunikációs vezető rámutat arra, hogy a támadás elkövetői a közvagyont rongálták meg, az adófizető állampolgároknak okoztak kárt. Az ÁSZ vizsgálja a további jogi lépések szükségességét – fűzte hozzá.

Horváth Bálint hangsúlyozta: kizárólag az ÁSZ munkatársainak köszönhető, hogy sikerült megelőzni az ennél is nagyobb kárt, hiszen a támadás után azonnal elkezdték a kármentést, nekiláttak a festék gyors eltávolításának, ami azonban nem sikerült teljesen.

A porózus szerkezetű antik kőburkolat apró réseiben több helyen megmaradt a narancssárga festék, egyes falrészek elszíneződtek, valamint az épület vakolata több helyen megrongálódott – írta.

A kommunikációs vezető a közleményében kitért arra, hogy az ÁSZ-székháznak helyet adó épület, a Duna-korzó hét kora eklektikus háza közül egyetlenként maradt fenn. Az 1869-71-ben épült palotát a hajlított székeiről híres Thonet testvérek építtették, tervezője Skalnitzky Antal és Koch Henrik építő cége volt, az épület műemléki védettség alatt áll.
(hirado.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Esélye sincs a libsiknek a fővárosban – Tarlós durván vezet

1300