in ,

Teljesen szétrohad az EU – Újabb ügyben nyomoznak a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője után

Eva Kaili a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője után egy újabb ügyben nyomoz az Európai Ügyészség.

Eva Kaili a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője után egy újabb ügyben nyomoz az Európai Ügyészség. A görög politikust csalás miatt vizsgálják, egy forrás szerint százezer eurót csalhatott el az Európai Parlamenttől asszisztensein keresztül hamis kifizetésekkel, és kenőpénzt is elfogadhatott.

 

 

A brüsszeli korrupciós botrány főszereplője, Eva Kaili egy másik büntetőeljárásban is érintett, amiről most újabb részleteket közölt a Politico brüsszeli hírportál.

Az Európai Ügyészség három lehetséges csalás miatt vizsgálja a görög politikust, derül ki abból a levélből, amelyet az ügyészség az Európai Parlament (EP) elnökének, Roberta Metsolának küldött. Eszerint 2014 és 2020 között

Kaili félrevezethette az EP-t asszisztensei tartózkodási helyével és munkatevékenységével kapcsolatban, részesülhetett az általa szervezett „hamis” munkalátogatások költségtérítéséből, és kenőpénzt is elfogadhatott asszisztensei fizetéséből.

A vizsgálat egy másik görög uniós törvényhozóra, Maria Spyrakira is kiterjed. Őt a nyomozók azzal vádolják, hogy félrevezette az intézményt asszisztensei tevékenységével kapcsolatban, és arra utasította őket, hogy hamis munkalátogatások után kérjenek költségtérítést. A dokumentumok azonban az ő esetében nem említik, hogy kenőpénzt fogadott volna el a fizetésekből vagy hamis költségtérítésekből.

A jelenlegi nyomozás ismételt csalás és/vagy más súlyos szabálytalanságok erős gyanújára vonatkozik

− írta Laura Codruta Kövesi európai főügyész Metsolának küldött levelében.

A nyomozók szerint Kaili összesen körülbelül százezer euróval tartozik az Európai Parlamentnek − mondta egy, az ügyet ismerő forrás a Politico szerint.

A vizsgálatról először decemberben hallhatott a nyilvánosság, azonban részletek eddig nem derültek ki az ügyről. Az EP jogi bizottsága kedden tárgyal az ügyről, zárt ajtók mögött.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Hoppá! Itt a bejelentés: részleges megállapodás született az uniós pénzekről

A kábszi rossz – A fiatalok kétharmada szigorítaná a kábítószerekkel kapcsolatos törvényi szabályozást