in ,

Teljesen kinyúvadt a baloldal – Már csak a Gyurcsány-pártnak vannak szavazói a baloldalon – ezt mutatja minden felmérés

A különböző politikai preferenciára irányuló felmérések, közvélemény-kutatások szerint 12 és 20 százalék között áll a Gyurcsány-párt

A különböző politikai preferenciára irányuló felmérések, közvélemény-kutatások szerint 12 és 20 százalék között áll a Gyurcsány-párt, ezzel ők vezetik a népszerűségi mutatókat a baloldalon. Nincs olyan mérés, amely alapján ne a bukott miniszterelnök pártja lenne a hatalmas fölénnyel vezető Fidesz-KDNP után a második legnépszerűbb politikai formáció Magyarországon. Mindezek tükrében kicsit sem meglepő, hogy a mérhető támogatottsággal nem vagy alig rendelkező baloldali pártok politikusai tömegesen lépnek át a Gyurcsány-pártba.

ELÖLJÁRÓBAN EL KELL MONDANI, HOGY MINDEN KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS SZERINT HATALMAS FÖLÉNNYEL VEZET A FIDESZ, EGY MOSTANI VÁLASZTÁSON 50-52%-OT KAPNA A KORMÁNYPÁRT.

A baloldalhoz köthető Závecz Research Intézet március 13-án közölt, legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a biztos pártválasztók körében a baloldalonA GYURCSÁNY-PÁRT 18 SZÁZALÉKKAL VEZET;a bukott miniszterelnök vezette politikai formációtól mindenki drámaian le van maradva.

 

A Gyurcsány-pártot követi a Mi Hazánk 9 százalékkal, majd a Momentum 6 százalékkal. Az MSZP a Závecznél 5 százalékon áll, a többiek a parlamenti küszöb alatt vannak. A Jobbik 4 százalékot, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és az LMP egyaránt 3 százalékot kapna. A Karácsony Gergely-féle Párbeszéd és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) pedig 1 százalékon állnak.

 

 

 

A szintén baloldali Medián március 11-én leközölt felmérése szerintGYURCSÁNY FERENC PÁRTJA A BIZTOS SZAVAZÓK KÖRÉBEN 14 SZÁZALÉKKAL VEZETI A BALOLDALI NÉPSZERŰSÉGI LISTÁT.A Momentumnak 9 százalékot mértek, a Mi Hazánknak és az MKKP-nak 6-6 százalékot, a Jobbiknak pedig 5 százalékot. Más pártok kiesnének a parlamentből, az MMM, az LMP és Párbeszéd 2-2-2 százalékkal, míg az MSZP 1 százalékkal. Szintén 1 százalékot kapna Jakab Péter volt Jobbik-elnök mozgalma (A Nép Pártján).

 

 

 

 

 

Nézőpont Intézet február 27-én közzétett közvélemény-kutatása alapján GYURCSÁNYÉK A BIZTOS VÁLASZTÓKNÁL 12 SZÁZALÉKON ÁLLNAK,őket követi a Mi Hazánk és az MKKP 9-9 százalékkal, majd a Momentum 5 százalékkal. A többi párt a Nézőpont szerint nem jutna be a parlamentbe. A Jobbik 4 százalékot szerezne, míg az MSZP, az LMP, az MMM és Jakab mozgalma egyaránt 2 százalékkal kellene beérje. Ennél rosszabb eredményt már csak Karácsony pártja érne el, egész pontosan 1 százalékot.

 

 

A baloldali Republikon Intézet február 24-én nyilvánosságra hozott felmérése alapján GYURCSÁNYÉK A PÁRTVÁLASZTÓK KÖRÉBEN 20 SZÁZALÉKON ÁLLNAK,a második pedig a Mi Hazánk 7 százalékkal.

Az MSZP és a Momentum jelentősen lemaradva 6 százalékot kapna a kutatás szerint, míg az LMP 5 százalékot. A többi párt (Párbeszéd, Jobbik, MKKP) 2 százalékot szerezne, tehát nem jutnának be az Országgyűlésbe.

 

 

 

A Gyurcsány Ferenc pártjához közel állónak tartott IDEA Intézet február közepén tette közzé felmérését.A BUKOTT MINISZTERELNÖK PÁRTJÁT SZINTÉN 20 SZÁZALÉKRA,a Mi Hazánkat 9 százalékra, a Momentumot 6, az MKKP-t pedig 5 százalékra mérte. A baloldali közvélemény-kutatónál az MSZP 3 százalékon, a Jobbik és a Párbeszéd 2 százalékon, míg az LMP 1 százalékon áll.

Figyelemre méltó, hogyA REPUBLIKON ÉS AZ IDEA NEM IS MÉRI MÁRKI-ZAY MOZGALMÁT, vélhetően azért, mert az MMM nem éri el a módszertanuk alapján az 1 százalékot.

 

 

A fenti számok tükrében egyáltalán nem nevezhető meglepőnek, hogy a valós támogatottsággal nem vagy alig rendelkező baloldali pártok politikusai TÖMEGESEN LÉPNEK ÁT A GYURCSÁNY-PÁRTBA.

 

(Origo.hu)

 

 

 

A lengyelek teljesen ledobták az ékszíjat – Lengyel diplomata: ha Ukrajna nehéz helyzetbe kerül, belépünk a háborúba

Veszélyben a médiaszuverenitás – Ők okozzák a veszélyt: Átlátszó, Direkt36, K-Monitor, Lakmusz