in ,

Te csak zenéljél öcsém, mert még a végén kapsz egy nyílt levelet tőlünk – A Kispál és a Borz egykori frontembere is összeboronálná a baloldalt a Jobbikkal

Egyetlen egy forgatókönyv létezik a Fidesz leváltására, és ha most nem lesz kormányváltás, akkor harminc-negyven éven át nem is lesz erre lehetőség – többek között erről beszélt Lovasi András, a Kispál és a Borz egykori frontembere a Magyar Narancsnak adott csütörtöki interjújában.

Lovasi Andras Fotó: Horváth Péter Gyual

„Az ország balkáni működésmódja mindig is idegesített” – jelentette ki Lovasi András a Magyar Narancsnak adott csütörtöki interjújában. Szerinte ugyanis a balkáni viselkedéskultúra pont úgy keveredett a poroszos hagyományokkal, hogy „mindegyikből a szart tartottuk meg”. A Balkánon legalább jó az éghajlat, lehet kerthelyiségekben múlatni az időt, a poroszos világban pedig a kiszámíthatóság és az aprólékos bürokrácia a biztonság illúzióját nyújtja. Ennek ellenére Lovasi ragaszkodik az országhoz, a tájhoz, a nyelvhez, és bárhová menne, honvágya lenne. Esetleg Erdélyt vagy Szlovéniát tudja elképzelni alternatívaként.

Az erőteljes véleményéről is ismert zenész az utóbbi időkben nem nagyon szólalt meg a politikával kapcsolatban. Miért? „Mert kurvára unom, meg amúgy is, mit mondjak? Elmondhatom most például a Narancsban, hogy „hú bazmeg, mennyire utálom a Fideszt”, de minek, ha csak azokhoz beszélnék, akik ugyanúgy utálják, mint én.” Szerinte inkább azokat kellene meggyőzni érvekkel, akik még mindig támogatják a kormánypártot.

 

Matematikailag csak úgy lehet ezt a kormányt leváltani, ha a balosok meg a kispártok az LMP-től a Momentumig összehoznának egy választási koalíciót a Jobbikkal. Ennek a koalíciónak az lenne az egyetlen célja, hogy a Fidesz-KDNP kormányt elküldjék, ami azért lenne fontos, mert szerintem ez az utolsó esély, hogy ez választásokon történjen meg. Ha nem így lesz, márpedig úgy tűnik, hogy nem, akkor úgy harminc-negyven évig maradhat, ami most van, kábé ennyi az autokráciák és diktatúrák szavatossági ideje…

– fejtette ki Lovasi András. Szerinte ennek a feltételezett választási koalíciónak előre meg kellene neveznie egy szakértői kormányt, majd megválasztásuk esetén átírni a választási törvényt, és fél év múlva új választásokat tartani. Lovasi úgy gondolja, ez az egyetlen forgatókönyv létezik, semmi más. „Csak ettől fél a Fidesz” – tette hozzá. „Ahogy Orbán Viktor mondja, össze kell fognia az országnak! Ez igaz – csak éppen az ellen a tizenvalahány ember ellen, aki most a markában tartja.” – mondta a zenész. 

(pestisracok.hu)

Megint jönnek a hivatásos rettegők – Félelemről és az ötvenes évek hangulatáról delirált egy libsi bíró a 444-nek

Végre egy jó hír – Megszállta a rendőrség a szektás szcientológusok központját