in ,

Tanácsok a Kanári-szigetekre költőző MSZP-s Tóbiás Józsefnek

Íme tanácsaink….

 

Kedves Tóbiás József elvtárs!

Igazán örülök, hogy a Kanári-szigetekre költözött a kedves családjával. Amennyiben még nem rendelkezik elég tudással a szigetekről, íme segítünk egy kicsit.

 

Kanári szigetek

A Kanári-szigetek (spanyolul (Islas) Canarias) Spanyolország legdélebbi autonóm közössége. Hét nagyobb és több kisebb sziget csoportját Marokkó partjaitól 125–200 km-re, az ész. 27–30 és a nyh. 13–18 foka között találjuk az Atlanti-óceánban.

A szigetek összterülete 7500 km². A turisztikai paradicsom két provinciára, tartományra oszlik. Las Palmas tartományhoz tartozik Lanzarote, Gran Canaria és Fuerteventura szigete, Santa Cruz de Tenerife tartományt Tenerife, La Palma, Gomera és El Hierro alkotja.

 

Adózás

Az ottani áfa rendkívül kevés: 7%.

Adószabályok:

A Kanári-szigetek Különeges Gazdasági Övezetét azért hozták létre, hogy fellendítse a sziget gazdasági és társadalmi fejlődését és sokszínűbbé tegye a manufaktúra és szolgáltató szektort. A Különleges Gazdasági Övezet az Európai Bizottság felhatalmazásával 2000 januárjában indult el.

A Különleges Gazdasági Övezetben működő vállalatok az alábbi adókedvezményekben részesülnek:
– A vállalkozási adó (amely Spanyolországban 30%), 4% a gazdasági övezetben végzett tevékenységből eredő haszon után.
– A Különleges Gazdasági Övezet vállalatai bizonyos esetekben mentesek a tőkeátviteli adó és az illetékfizetés kötelezettsége alól.
– A Különleges Gazdasági Övezet vállalatai mentesek az általános Kanári-szigeteki kereskedelmi adó alól az importra és más gazdasági övezetbeli vállalkozásnak nyújtott szolgáltatásra vonatkozóan.

 

Jólét és biztonság

Nagyon sok nyugdíjas érkezik akár fél évre is a szállodákba, főleg a skandináv országokból. Mivel szigetekről van szó, nagyobb bűnözés nincs, hiszen egy autót egy szigetről elég nehéz ellopni, majd megszökni vele. Tehát biztonság és jólét van a Kanári szigeteken.

 

Szórakozás

Gyakorlatilag itt található Európa legjobb élményparkja. Tehát a Tóbiás család tényleg jól érezheti itt magát. Öröm, vidámság szórakozás!

Siam Park Parques acuáticos de Tenerife

 

Kapcsolódó kép

 

Fantasztikus állatvilág

A Kanári szigetek állatvilága szigetenként különbözik. Igazi egzotikum az, amit a szigetcsoporton meg lehet találni. Aki itt lakik, sosem fog unatkozni, bizonyára a Tóbiás család is rendkívül jól érzi magát majd egy ilyen igazán színes állatvilág kellős közepében. 

Képtalálat a következőre: „kanári szigetek állatvilág”

 

Kapcsolódó kép

 

Képtalálat a következőre: „kanári szigetek állatvilág”

 

Képtalálat a következőre: „kanári szigetek állatvilág”

 

Képtalálat a következőre: „kanári szigetek állatvilág”

 

Érezzük jól magukat, képviselő úr!

Tanácsainkért cserébe egyetlen kérésünk lenne: SOHA ne jöjjön haza!

Köszi!

 

mindenszo.hu

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Semmit sem fizetett Brüsszel a magyar határvédelemért

      Nem stadion – Két milliárdos beruházás: a Formlabs Kft. Budapesten hozza létre fejlesztőközpontját