in , ,

Támadás a magyar határ ellen! Itt vannak az első felvételek a támadásról! Videó

Felvétel a támadásról!

Újabb áttörési kísérletre is számít a Belügyminisztérium – mondta belügyminiszter kedden, a röszkei erőszakos migránsbetörés ügyében összehívott rendkívüli sajtótájékoztatón. Pintér Sándor úgy fogalmazott, vannak olyan információik, amely szerint több helyen próbálnak meg illegális migránsok Magyarországra jutni, de erre felkészültek a rendvédelmi szervek. A migrációs munkacsoport soron kívüli ülésén Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

 

5 óra 20 perckor Röszke 2 közúti határátkelőhelynek először a bal- majd a jobbszárnyán próbáltak meg erőszakosan, csoportosan próbáltak meg bejutni illegális migránsok az ország területére – ismertette Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója.

A rendőrök az első betörési kísérletet sikeresen megakadályozták.

5 óra 30 perckor mintegy 60-70 fős illegális migránscsoport kísérelt meg bejutni Magyarország területére.

A felszólításokra nem reagáltak.

Egy biztonsági őr három figyelmeztető lövést adott le, amire megtorpantak és a többségük visszafordult Szerbia irányába.

Néhányan szétszóródtak a határ területén, ennek érdekében a csongrádi rendőrök oldal és mélységi zárást hajtott végre, ami jelenleg is tart, tehát – mint azt Papp Károly elmondta – innen senki sem juthat ki.

Az altábornagy közölte továbbá, hogy Csongrád és Bács-Kiskun megyében hat helyszínen 71 fő kísérelt meg bejutni Magyarország területére.

Papp Károly bejelentette,

utasította a büntetés-végrehajtás országos parancsnokát, hogy a rendőrséggel együttműködve kezdjék meg a teljes magyar-szerb határszakaszon az ideiglenes biztonsági határzár ellenőrzését, ahol szükséges, ott a megerősítését is.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arra hívta fel a figyelmet, hogy a szerb-magyar határ nagyon komoly nyomás alatt áll,

több mint 3400-an próbáltak meg januárban bejutni az országba illegálisan.

Elmondta, folyamatosan gyűlnek a migránscsoportok, akik erre kísérletet tesznek

Az éjszaka történt esemény egy kirívó, erőszakos, csoportos áttörési kísérlet volt, amelyet fiatal férfiak hajtottak végre, szemmel látható szervezettséggel, egy emblematikus helyszínen

– utalt a 2015. évi röszkei csatára a politikus.

Pintér Sándor emlékeztetett, múlt hét hétfőn egy határszemlét tartott. A belügyminiszter közlése szerint olyan információik vannak, hogy több helyen megkísérlik Magyarországra a törvénytelen behatolást.

A szemle során megállapítottuk, hogy felkészült a rendőrség egy ilyen kísérlet megakadályozására és a ténynek azt bizonyítják, hogy senki nem tud Magyarország területére észrevétlenül, akár egyenként, akár nagy csoportokban átjutni

– emelte ki a tárcavezető.

Hozzátette,

a rendőrök bizonyították felkészültségüket és erre lehet alapozni Magyarország biztonságát.

(hirtv.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Magyarország támadás alatt! A belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatója!

Támadás az ország ellen! Bakondi György már a helyszínen van – Elképesztő gyorsan visszaverte a magyar határvédelem az áttörő migránsokat! – Videó