in

Szorul a hurok Gyárfás körül – Ő is kezd becsicskulni

Nem csak egy hangfelvétel van a rendőrség birtokában

Szorul a hurok Gyárfás körül

A Heti Válasz aktuális számában azt írja: Gyárfás ellen nem csak egy hangfelvétel van a rendőrség birtokában. A Portik Tamás által készített felvételek ráadásul nem a 1998 februárjában történt gyilkosság előtt, hanem azt követően, 2000 és 2004 között készültek.

 

Az eddigi, Gyárfás Tamás őrizetbe vétele óta ismét szárnyra kapott konteóktól merőben eltérő történetet prezentált a Heti Válasz a legfrissebb számában. A lap azt írja: az újabb Gyárfás-féle botrány csupán egy még nagyobb horderejű történet mellékmozzanata lehet, s az igazi szenzációra már csak fél évet kell várni.

A lap belügyi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a Portik Tamás által készített felvételek nem a Fenyő-gyilkosság előkészületeiről, hanem a tett következményeiről szólnak, ennek ellenére mégis döntő bizonyítéknak minősülhetnek, hiszen Gyárfás felbujtó szerepéről árulkodnak. A lap hozzáteszi: Portik Tamás (akit Prisztás József megölése ügyében 15 év fegyházbüntetésre ítéltek) szándékosan ügyelt arra, hogy kimondassa a volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozóval azt, amit már nagyon sokan sejtettek: Gyárfás rengeteg szállal kötődik Fenyő János médiamágnás meggyilkolásához.

Ezután a Heti Válasz a hangfelvételek keletkezésének történetét rekonstruálta. Mint írják, Portik Tamás a kilencvenes évek olajszőkítési botrányai miatt bujkált külföldön. Miután az ellene felhozott vádak elévültek, hazajött és elkezdte rendezni a viszonyát Gyárfás Tamással. Portik és Gyárfás rendszeresen beszélgettek telefonon, amit pedig Portik rögzített. A Heti Válasz felidézi, Portikot 2012-ben vették őrizetbe, aki nagy valószínűséggel már ezelőtt átadhatta a hangfelvételeket Jozef Rohácnak – akit ezelőtt már jogerősen elítéltek a Fenyő-gyilkosság ügyében. (Rohácot 2008-ban kapcsolta le a cseh rendőrség és átadták a magyar hatóságoknak, aki ezúttal a testvérének, Stefan Rohácnak adta át az archívumot.)

A lap ezután azt írja, Stefan Rohác az elmúlt időszakban elkezdte feldolgozni a felvételeket, melynek nyomán tavaly szeptemberben Rohácék ismerőse, Imrich K. megzsarolta Gyárfás Tamást az egyik felvétellel és néhány leirattal. A volt úszószövetségi elnök azonban feljelentést tett, ám ez baklövésnek bizonyult, hiszen ezzel eljuttatta a magyar hatóságokat Imrich K.-ig, rajta keresztül pedig Stefan Rohác házáig, amit a szlovák rendőrségtől kapott házkutatási paranccsal a magyar hatóságok át is kutattak. Vagyis:

Miközben Gyárfás »áldozatként« fordult a rendőrséghez, közvetve a többi, maga ellen szóló terhelő hangfelvételig juttatta a rendőröket.”

A lap ezen információk alapján azt írja, nem az áprilisi választások eredményét várták meg a hatóságok Gyárfás meggyanúsításával, hanem a nyomozás saját dinamikája vezetett idáig.

(forrás: Nagy Gábor, 888.hu)

 

FIGYELEM! Továbbra is cenzúráz minket a Facebook, minden kollegánk Facebookfiókját INDOK NÉLKÜL kizárták a Facebookról, Facebookos közösségi oldalunkat jelenleg nem tudjuk működtetni!
Segíts nekünk, oszd meg ezt a cikket!

Orbán Viktor testesítheti meg az európai konzervatív forradalmat – Két civilizáció feszül egymásnak: az európai és a muszlim, az erőpróba elkerülhetetlen lesz

Agyhalál – Ha épp nem az eső, akkor a hosszú hétvége miatt marad el az ellenzéki tüntetés