in ,

„Szörnyű tragédia” – Róna Péter is szakít az LMP-vel

Mindenki nagyon szomorú most, ugye?

Róna Péter is szakít az LMP-vel

 

Az Ökopolisz Alapítvány korábbi kuratóriumi elnöke nem tudja elviselni, hogy kétéves eltiltást kapott a simicskista Hadházy Ákos, így a továbbiakban nem támogatja az LMP-t.

 

Róna Péter a Klubrádión, az ízig-vérig kommunista Bolgár György műsorában jelentette be, hogy már a választásokat megelőzően is aggasztónak látta a helyzetet, de az azt követő kizárások és eltiltások miatt a jövőben már nem hajlandó tovább támogatni a zöldpártot.

Róna Péter

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az ellenzéki párt korábbi programírója szerint ezek az eljárások olyan természetűek, amik egyenesen megkérdőjelezik az LMP létjogosultságát, mivel azok álláspontja szerint morálisan nem megalapozottak.

Rónának különösen Hadházy Ákos kétéves eltiltása tette be a kaput, a döntést jogszerűtlennek és értelmetlennek tartja.

Hadházy Ákos semmiféle szabályt nem szegett meg, szorgalmazta az összefogást és az esetleges visszalépéseket, ehhez természetesen joga volt. Semmiféle olyan tárgyalásokba nem bocsátkozott, amik korábbi határozatokkal ellentétesek lettek volna”

– nyilatkozta a közgazdász, aki emellett úgy érzi, hogy az LMP szellemi tartalma az utóbbi időben elsekélyesedett, kiüresedett, ez pedig ugyancsak hozzájárult döntéséhez, miszerint szakít a párttal.

Az 1956-os eseményeket ellenforradalomnak nevező Bolgár György azon felvetésére, hogy a párt kritikusai korábban azt feltételezték, hogy az LMP politikáját tekintve közelít a Fideszhez, Róna azt mondta, ilyet nem igazán lát, azt viszont igen, hogy „közelítenek a Fidesz-féle technikákhoz”.

Folyamatban van egy hatalmi koncentráció, ugye az egész elnökséget lecserélték, kivéve Szél Bernadettet. Feladják ez eddigi struktúrákat és egy teljesen másfajta szerkezet felé haladnak”

– mondta Róna Péter.

Az ellenzék szempontjából kudarcos április 8-i választást követően az LMP legmeghatározóbb figurája, Schiffer András is otthagyta a pártot, melyet korábban társelnökként vezetett. Schiffernek Ron Werber stratégiája, valamint a liberális Szabó Szabolcs LMP-frakcióba való beülése jelentette az utolsó cseppet a pohárban.

(forrás: Bertha László, 888.hu)

Bebörtönözték Tommy Robinsont? Sorosék rátesznek egy lapáttal

Még sincs romokban az egészségügy? – Agyműtétet végeztek robottal Budapesten