in ,

Baranyi Krisztina is jó nagy bajban van – A ferencvárosi szivárványkoalíció kihátrált mögüle

A bohózatba illő szeptember 10-i képviselő-testületi ülésen minden pártnak és szinte minden képviselőnek nekiment Baranyi Krisztina.

A bohózatba illő szeptember 10-i képviselő-testületi ülésen minden pártnak és szinte minden képviselőnek nekiment Baranyi Krisztina. Ezek után nem meglepő módon még a baloldali képviselők a polgármester ellen szavaztak a lényeges kérdésekben, vagy levették a kérdést a napirendről – számol be a Ferenc József blog. Baranyi ezután sem állt le: pénteken a Facebookon folytatta ámokfutását, az eddig mögötte álló Momentumot, valamint az MSZP-t és a DK-t is támadta.

A maratoni hosszúságra nyúlt és bohózatba fulladt a főváros IX. kerületében a szeptember 10-i képviselő-testületi ülés. Már az első napirendi pontjánál, a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató új ügyvezetőjének kiválasztásánál robbant a bomba – számol be tudósításában a Ferenc József blog. Mint írták, Baranyi Krisztina polgármester csak azért választott volna meg egy cégvezetőt, mert az Fidesz-ellenes. Baranyi Krisztina és alpolgármester bizalmasai Lassú Tibort szerették volna az önkormányzati cég élén látni, ám az MSZP–DK-frakció ezt nem támogatta. Baranyi szakmai érve mindössze annyi volt, hogy egy ellenzéki újságíró barátja korábban együtt dolgozott a jelölttel, és ő ajánlotta. Ennek alapján tartotta alkalmasnak Lassú Tibort egy önkormányzati szociális foglalkoztató cég élére. Végül Márton Józsefet választották meg cégvezetőnek, akit viszont Baranyi nem támogatott. A döntés miatt a polgármester annyira feldühödött, hogy burkoltan megfenyegette a baloldali képviselőket. A volt Együtt-es, függetlenként polgármesteri címet nyert Baranyi az október 13-i önkormányzati választást megelőző pártpaktumra hivatkozva nem szeretett volna több ellentmondást a baloldali pártok részéről. Azt mondta:

Vannak pártjelszavak, ideológiák, jól hangzó szlogenek, de a pártpaktumok ugyanúgy léteznek, ahogy az elmúlt 30 évben a baloldalon mindig is.

A kioktatás nem tetszett a képviselőknek: még Baranyi szövetségese, a momentumos Mátyás Ferenc is kirohant a kijelentés ellen. A Momentum szerint a kiskirályt játszó Baranyit pártpaktum tette polgármesterré. A polgármester nagyon felháborodott a kijelentésen. Szerinte a Momentum hallgasson, mert vesztett az előválasztáson. Ezen a ponton előkerült a Momentum régi sérelme is, amikor Baranyi a képviselő-testületet megkerülve jelentette be, hogy a kutyapártos barátnője (Dada Szuzi) lesz az alpolgármester, holott a háttérben abban egyeztek meg, hogy a momentumosok adják az egyik polgármester-helyettest – számol be a helyi blog.

 

Az „elgödiesedett” Ferencváros baloldali képviselői Baranyai több fontos előterjesztését is blokkolták. A lakásrendeletet, a szociális rendeletet a többség levetette a napirendről. Mivel elfogyott körülötte a levegő, Baranyi Krisztina el akarta napoltatni a testületi ülést, ám a képviselők ebben is megakadályozták a polgármestert, aki ekkor már attól sem riadt vissza, hogy lenácizza a jobbikos Szilágyi Zsoltot. Mint Baranyi elmondta: a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felszólításáról azért kell tárgyalniuk, mert Szilágyi Zsolt képviselő javaslatára egy náci rendelkezést – amely szerint a büntetett előéletű személyek nem pályázhattak szociális lakásra – szavaztak meg korábban. Szilágyi Zsolt szerint Baranyi Krisztina az összefogás szétrobbantásán dolgozik, és perrel fenyegette, ha a továbbiakban ilyen rágalmakkal él.

A botrányos testületi ülés végül éjszaka zárult le, ám még péntek délelőtt is volt visszhangja. Baranyi Krisztina a közösségi oldalán páros lábbal szállt bele a Momentumba, valamint az MSZP-be és a DK-ba. Előbbit azzal vádolta, hogy a családon belüli erőszak áldozatainak kidolgozott programtól vonna el pénzt, utóbbi két pártot pedig azzal, hogy a Bakáts téren a zöldítés helyett térkövezést szavazott meg. A momentumos képviselők egy Facebook-csoportban fejtették ki a véleményüket a polgármesterről. Mátyás Ferenc hazugsággal vádolta Baranyit, hozzátéve, hogy a teljes testületi ülésen részt kellett volna vennie a polgármesternek, nem pedig hazarohanni facebookozni.

 

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal!

Jurák Kata jelenti: a világsajtó top hírei között szerepel a magyar haderőfejlesztés

Orbán Viktor: magyar ember sörrel nem koccint! Videó