in , , ,

Szili csicskítja Gyurcsányt! Nagyon kemény szavak Szili Katalintól – A nemzetietlenség vádjával néz szembe Gyurcsány

A miniszterelnöki megbízott szerint a DK egyedül maradt javaslatával, aki pedig velük szövetkezne a nemzetietlenség vádjával néz szembe. Mindez csupán politikai kampányfogás – állítja Szili Katalin.

Szili: A nemzetietlenség vádjával néz szembe Gyurcsány

 

A miniszterelnöki megbízott szerint a DK egyedül maradt javaslatával, aki pedig velük szövetkezne a nemzetietlenség vádjával néz szembe. Mindez csupán politikai kampányfogás – állítja Szili Katalin.

 A Demokratikus Koalíció elnöke újra testvérháborút akar kirobbantani – értékelik sokan Erdélyben Gyurcsány Ferenc javaslatát, amellyel megvonná a külhoni magyar állampolgárok szavazati jogát. Politikusok, önkormányzati képviselők, a közösségi oldalakon pedig választópolgárok százai nehezményezik, hogy a pártelnök a 13 évvel ezelőtti december 5-i népszavazáshoz hasonlóan kampány és uszít a határon túli magyarok ellen.
Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az M1 Ma reggel című műsorában úgy fogalmazott, ahhoz képest, hogy 2004-ben Gyurcsány Ferenc még nem volt egyedül véleményével a kettős állampolgárságról, most azonban, 13 évvel később teljesen egyedül maradt. Hozzátette, aki ezek után ezzel a politikai erővel szövetkezik, annak fel kell vállalnia a nemzetietlenség vádját.

A miniszterelnöki megbízott szerint 13 év után újból előállni ezzel a kérdéssel nem jelent semmi mást, mint a nemzet ismételt megosztását. Ez egy vállalhatatlan erkölcsi kárt is jelent a nemzet számára – hangsúlyozta. Az akció elsősorban pártpolitikai célokat szolgál és a szavazatok megszerzésére irányul.

 

Szili Katalin azt mondta, egyféle állampolgárság létezik, amelyhez ugyanazok a jogok tartoznak. Ebben 2010-et követően nemzeti konszenzus volt – tette hozzá. Ilyen felvetést azok a politikai erők tesznek, akik beismerik azt, hogy 2004 óta nem tettek meg mindent a határon túli nemzettársakért. Akinek lelkiismert-furdalása van, csak és kizárólag az teszi most mérlegre ezt a kérdést – mondta.

 

(hirado.hu)

Elszigetelhetné már magát teljesen – Gyurcsány még inkább elszigetelte magát a határon túliak szapulásával

Ha nem stadion épül, a libsi média mintha nem is létezne: hallgat – Miskolcon szerszámgépgyártó üzemet adtak át.