in , ,

Szijjártó újra akcióban: a külügyminiszter a bajor belügyminisztertől kért tájékoztatást arról, milyen büntetést kapott az a személy, aki szivárványszínű zászlót lobogtatva rohant a pályára a német-magyar Eb-meccsen a magyar himnusz alatt

Szijjártó Péter kérdőre vonta a bajor belügyminisztert a müncheni meccs kapcsán

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bajor belügyminisztertől kért tájékoztatást arról, milyen büntetést kapott az a személy, aki szivárványszínű zászlót lobogtatva rohant a pályára a német-magyar Eb-meccsen a magyar himnusz alatt.

A magyar diplomácia vezetője Joachim Herrmann-nak címzett levelében, amelyről szerdán tájékoztatta az MTI-t, azt írta: „a labdarúgó Európa-bajnokság június 23-ai, müncheni mérkőzésén példátlan inzultus érte a magyar válogatottat.”

„Hazánk himnuszának éneklése alatt egy szivárványszínű zászlót lobogtató személy berohant a pályára, és provokálta a himnuszt éneklő magyar játékosokat. Természetesen időnként előfordul, hogy szurkolók a pályára szaladnak a mérkőzés közben vagy a mérkőzés után, de az mégiscsak felháborító, hogy mindez az egyik résztvevő ország himnusza alatt történik” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Látta-e a kommandós sorfal a pályára szaladó szivárványzászlós szurkolót? 

A külgazdasági és külügyminiszter szerint arra is nehéz magyarázatot találni, hogy a mérkőzést megelőző „mesterséges politikai feszültségkeltés” ellenére a rendezőket jól láthatóan felkészületlenül érte ez az incidens. S ez még jóindulatú vélekedés mindarról, ami történt” – áll a levélben.

Szijjártó Péter ezért tájékoztatást kért a bajor belügyminisztertől arról, „milyen büntetést kapott a magyar himnusz alatt pályára rohanó, szivárványzászlót lobogtató személy, valamint vizsgálták-e, hogy milyen szervezési hiányosságok vezethettek az incidens lehetővé válásához, figyelembe véve, hogy minden bizonnyal elegendő létszámú rendőri erő volt jelen a stadionban, hiszen láthattuk a kommandós sorfal felállítását a magyar szurkolók elé. Miniszter úr munkájához sok sikert és jó egészséget kívánok!” – zárta sorait Szijjártó Péter.

(MTI)

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

 

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Döbbenetes önkény és törvénysértés a 18. kerületben! Törvénytelenül hallgattatta el a képviselőket a XVIII. kerület DK-s polgármestere

      Durva dologra készül a baloldal – A Chávez-féle alkotmánypuccsot koppinthatja le a magyar baloldal