in

Szijjártó – Újabb támogatást kap a kkv szektor versenyképessége – Akkor most mégsincs szétlopva az ország?

Szijjártó Péter: dimenzióváltás zajlik a magyar gazdaságban

Szijjártó Péter: dimenzióváltás zajlik a magyar gazdaságban

A magyar gazdaságban dimenzióváltás zajlik, ennek belső oka, hogy a magyar gazdaság gyakorlatilag elérte a teljes foglalkoztatást, a külső pedig a digitalizáció, amely elsöprő lendülettel tört rá a világgazdaságra és azon belül a hagyományos iparágakra, amely közül több is a magyar gazdaság gerincoszlopához tartozik – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Hangsúlyozta, hogy az alacsony munkanélküliség „jó kihívást” jelent, amelyet kezelni kell,

át kell állítani a beruházásösztönzést és a gazdaságstratégia fókuszát is a mennyiségről a minőségre.

Óriási globális verseny bontakozott ki abban, hogy a sikeres digitális átálláshoz szükséges fejlesztéseket és az azokra alapuló beruházásokat hol valósítják meg és kik rendelkeznek majd az új megoldásokkal, amelyek sikeressé tudják tenni az átállást az új világgazdaságra – tette hozzá a miniszter.

Kiemelte:

ebben a versenyben Magyarország versenyelőnye a kreativitás, a magyar emberek szorgalma, az innovatív gondolkodás és a matematikai tudás.

Szijjártó Pétet közölte: ebben a helyzetben fontos szerepet tölt be az East West European Venture Capital Fund elnevezésű magyar-portugál kockázati tőkealap, amelynek köszönhetően az innovatív magyar kis és közepes vállalkozásoknak (kkv) újabb széles körű nemzetközi fejlesztési források nyílnak meg, versenyképességük támogatása érdekében.

Így újabb támogatást kap a kkv szektor versenyképessége.

A miniszter hangsúlyozta: a magyar nemzetgazdaság szempontjából kifejezetten fontos feltétel, hogy az alap által generált tőke 40 százalékát Magyarországon kell befektetni.

 

(magyaridok.hu)

Egy román képviselő szerint nem léteznek a székelyek, és nincs olyan, hogy Székelyföld – Ehhez lesz egy-két szavuk a székelyeknek

Egy székelyudvarhelyi jogász véleménye Gyurcsányról