in ,

Szijjártó Péter New Yorkban: Magyarország magyar ország marad

Továbbra is az ország és a magyar emberek biztonságának megőrzése a magyar kormány első számú célja

Továbbra is az ország és a magyar emberek biztonságának megőrzése a magyar kormány első számú célja – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken New Yorkban. 

A tárcavezető az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott tárgyalássorozatán felszólalásában kiemelte: az elmúlt években Magyarország szerzett tapasztalatot arról, hogy milyen az illegális migráció, amikor tömegek haladtak át az országon gazdagabb nyugat-európai államok felé. Az események bebizonyították, hogy a határvédelem nagyon fontos kötelessége egy országnak – mutatott rá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország nem ért egyet az ENSZ globális migrációs csomagjának végeleges szövegtervezetével, mert annak középpontjában a migránsok jogai állnak. Holott nemcsak az ő jogaira kellene összpontosítani, hanem azoknak a jogaira is, akik a saját hazájukban szeretnének élni biztonságos és nyugodt körülmények között – fogalmazott.

A külügyminiszter felidézte: korábban a csomag előzetes szövegtervezetei alapján Magyarország fontolóra vette, hogy elhagyja a tárgyalássorozatot, de mivel hisz a kölcsönös tiszteleten és bizalmon alapuló párbeszédben, a maradás mellett döntött. Ugyanakkor vannak pontok a végleges változatban, amellyel a kormány továbbra sem ért egyet – közölte.

Ilyen kifogásolt pontként említette, hogy a javaslat általános megközelítése szerint a migráció alapvető emberi jog és megkérdőjelezhetetlenül jó tendencia.

Szijjártó Péter kitért rá: Magyarország szerint az illegális migrációt nem kell ösztönözni, és nemzeti hatáskörben kell hagyni annak eldöntését, hogy a munkaerőpiaci és demográfiai kihívásokra milyen megoldást talál egy ország, nem lehet senkire nyomást helyezni, hogy csak a migráció a megoldás.

A tárcavezető elmondta: a migráció ösztönzése helyett a kiváltó okok kezelésére kellene fókuszálni, és ott kell segíteni, ahol arra valóban szükség van.

Kiemelte: a magyar migrációs politika a józan észen alapul, és Magyarország fenntartja, hogy csak legális módon lehet belépni a területére. Magyarországot megőrizzük magyar országnak – közölte a külügyminiszter.

Magyarországnak ki kell lépnie a globális migrációs csomag elfogadási folyamatából

Szijjártó Péter tárcavezető a tárgyalássorozat előtt közölte, mivel a csomag előírja nemzeti programok megalkotását a végrehajtás érdekében, szerdán arra tesz előterjesztést a kormánynak, hogy Magyarország lépjen ki a globális migrációs csomag elfogadásának folyamatából, és tegye világossá, hogy semmilyen módon nem tartja önmagára nézve irányadónak a csomag egyetlen intézkedését vagy iránymutatását sem.

MTI

(forrás:www.echotv.hu)

Egy részeg disznó nem képviselhet egy 500 milliós kontinenst!

NEM STADION! – Kormányzati támogatással megújult a tihanyi Apátsági Rege Cukrászda