in , ,

Szijjártó keményen bírálta a balliberális médiát az osztrák-magyar megállapodásról szóló sajtótájékoztatón

Hans Peter Doskozil és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közös fejlesztési megállapodást írt alá Budapesten.

Hans Peter Doskozil és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közös fejlesztési megállapodást írt alá Budapesten. Az arról szóló sajtótájékoztatón a balliberális média képviselője, Csuhaj Ildikó kérdésére válaszolva Szijjártó Péter kifejtette: igencsak elege van az elmúlt időszakban tapasztalható állandó fakenews-gyártásból, ami “ebben az időszakban különösen káros”, hiszen dezinformációkkal hergelik a lakosságot. 

Magyarország második legnagyobb természetes tava a Fertő – az osztrákoknál Neusiedler See -, egyszersmind Európa legkiterjedtebb sztyeppe tava is, melyet a sekély, sós víz, a szikes környezet és a sok-sok nádas jellemez. A Világörökség részévé nyilvánított különleges vidéken két ország osztozik, Magyarország és Ausztria, melyek a Fertőhansági Nemzeti Park és a Neusiedler See – Seewinkel Nemzeti Park létrehozásával igyekeznek megvédeni a területet. Pénteken Magyarországon egyeztettek a Mosonyi-Donautól a Seewinkelig tartó utánpótlási vezeték kérdésében a két ország tárcavezetői. “Fontos, hogy tanuljunk a múltból, eljött a pont, amikor Európának bizonyítania kell” – minderről Hans Peter Doskozil beszélt Szijjártó Péter tárcavezetővel közös sajtótájékoztatón. Hozzátette: ha jó együttműködést akarunk, akkor alapkövetelmény a kölcsönös megértés egymás iránt. Példaként említette a megújuló energiaforrások és a Fertő tó ügyét.

Történelmi alacsony vízállás van a Fertő tóban. Burgenlandi oldalon talajvíz probléma is van, ezt a két témát nem lehet együtt megítélni. 

-ismertette az osztrák politikus. Reményét fejezte ki, hogy szeptemberben ismét tárgyalóasztalhoz tudnak ülni és értékelik majd az addig meghozott intézkedések eredményességét.

 

 

Lesz-e tó? –  tette fel a kérdést a magyar tárcavezető, aki arról is beszélt, hogy mivel ő nem környezetvédelmi, sem pedig vízügyi szakember, ezért azokra a szakmai előterjesztésekre támaszkodik majd, melyek elfogadásával és megvalósításával-  reményei szerint  – hosszútávú megoldás lesz majd.

Szijjártó Péter keményen kritizálta a balliberális újságírókat, akik az elmúlt időszakban rendszeresen elferdítették a valóságot. Szavai szerint a fake news közlése nem megengedhető a földgázzal kapcsolatban. Arról is beszélt, hogy háborús helyzet van és ennek megfelelő intézkedéseket rendelnek el. Ami a lehetséges elosztást illeti, azt komoly javaslat, tanulmány megismerése után tudnak tárgyalni.

Lehet, hogy szerényebben kellett volna nyilatkoznia néhány nyugat-európai kollégának. 

-mondta Szijjártó Péter, aki a kommunikációs lufikkal való játszadozást sem tartja ideálisnak ilyen vészterhes időkben.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

A legszebb csajok most Tusványoson vannak! Íme

Az áruló Strumpf Andriskát meghívták Tusványosra, és el is megy – De minek? Miért kell egy árulót oda hívni egyáltalán?