in ,

Szétesik a DK?? – Kilépett a DK-ból Kerék-Bárczy Szabolcs

A Demokratikus Koalíció (DK) csütörtöki elnökségi ülésén jelentette be Kerék-Bárczy Szabolcs, hogy lemond pártelnökségi tagságáról, és kilép a DK-ból

A Demokratikus Koalíció (DK) csütörtöki elnökségi ülésén jelentette be Kerék-Bárczy Szabolcs, hogy lemond pártelnökségi tagságáról, és kilép a DK-ból. A döntésről a Gyurcsány Ferenc vezette párt szűkszavú közleményt adott ki, amelyben a politikus lépésének okát nem nevezték meg, viszont megköszönték eddigi munkáját.

 

A Demokratikus Koalíció (DK) csütörtöki elnökségi ülésén jelentette be Kerék-Bárczy Szabolcs, hogy lemond pártelnökségi tagságáról, és kilép a DK-ból.A döntésről a Gyurcsány Ferenc vezette párt szűkszavú közleményt adott ki,amelyben a politikus lépésének okát nem nevezték meg, viszont megköszönték eddigi munkáját.

Az Origo információi szerint Kerék-Bárczy Szabolcs távozásában szerepet játszhatott, hogy az utóbbi időben „több emberi és politikai gesztusa volt, ami rosszallást váltott ki a párt elnökségében”, ezért a DK-ből származó értesüléseink szerint a mai elnökségi ülésen felszólították a politikust a távozásra, aminek ő eleget is tett. Az elnökségben forrásaink szerint az is megütközést keltett, amit a friss 168 Órában írt Kerék-Bárczy. A politikus „Paradigmaváltást!” című írásában kifejtette például, hogy „„már egyre több tagunkban merül föl, hogy egy sor kérdés, amivel stratégiai és szervezeti szinten foglalkozunk, korántsem a 2018-as győzelmet szolgálja, hanem azt, hogy egy-két tucatnyi vezetőnk képviselői helyhez jusson”.

Kerék-Bárczy Szabolcs (jobbra) a DK elnökével és a párt elnökségi tagjaival
(FORRÁS: MTI/BRUZÁK NOÉMI)

Kerék-Bárczy Szabolcs az Antall-kormány idején az MDF-frakció tanácsadójaként dolgozott, 1998–1999 között a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kabinetfőnöke volt. Ezután két évig a külügyminiszter főtanácsadójaként, majd három évig Los Angeles-i főkonzulként dolgozott.

Évekig az MDF szóvivője volt

Később, 2007–2010 között az MDF szóvivője, külügyi kabinetjének vezetője, 2008-tól a párt országos elnökségének tagja volt. 2009-től négy évig európai parlamenti képviselő tanácsadójaként, majd 2011-től 2013-ig a Szabadság és Reform Intézet ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

Kerék-Bárczy Szabolcs 2013 ősze óta volt a Demokratikus Koalíció országos elnökségének tagja. A 2014-es országgyűlési választáson az ötpárti kormányváltó szövetség képviselőjelöltje volt az V. kerületben, az őszi önkormányzati választáson végül a XII. kerületben jutott képviselői mandátumhoz.

Keressük Kerék-Bárczy Szabolcsot, amint elérjük, frissítjük a cikket.
(origo.hu)

HIVATALOS – VÉGE a finnugor elméletnek – DNS-vizsgálat bizonyítja az Árpád-háziak nem finnugorok

HOPPÁ! – Egy 28 éves politikus buktatná meg Angela Merkelt