in ,

Szeretettel Wittinghoffnak: a válság idején szórják a közpénzt Budaörsön (is) saját maguk jutalmazására

Röpködnek a jutalmak a baloldali önkormányzatoknál

Évek óta arról beszélnek, hogy a kormány kivérezteti az önkormányzatokat, mégis az adatRADAR adatigényléseire beérkezett válaszokból úgy tűnik, egy kis jutalomra mindig akad jónéhány millió forint a baloldali vezetésű településeken.

Jövőre a túlélésre és a kármentésre kell koncentrálniuk az önkormányzatoknak, mondta Wittinghoff Tamás, Budaőrs baloldali, ex-SZDSZ-es polgármestere a 444-nek 2020 decemberében, majd arra panaszkodott, hogy a COVID-válság miatt a kormány megtiltotta újabb terhek kivetését a lakosságra: 2021-ben ezért nem emelhettek adókat és nem kérhettek többet a szolgáltatásaikért a helyhatóságok.

A „független” ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina egy hónappal később, 2021 januárjában a Klub Rádiónak siránkozott: a IX. kerület annyira rosszul áll anyagilag, hogy számos beruházást, így például a helyi épületek rehabilitálását biztosan le kell állítani.

Ugyancsak a nehézségekre hivatkozva 2020-2021 folyamán – hívta fel rá a figyelmet másfél éve a Századvég – óvodákat zártak be többek között Pécsett és Siófokon, Miskolcon pedig az önkormányzati bérlakások bérleti díját a piaci árhoz kívánták igazítani. Ezt a kormány megakadályozta, mire a szocialista Veres Pál polgármester kijelentette a Népszavának: ha nem kapnak több pénzt, „alapellátási funkciók kerülnek veszélybe” az acélvárosban.

Az apokaliptikus jóslatok ellenére, és a minden felelősséget a kormányra hárító „panasz roadshow” közben viszont a baloldali önkormányzatoknak mindig akadt néhány milliója a kádereik számára.

Budaörs önkormányzatának az adatRADAR kérdéseire adott válaszából kiderült, hogy Wittinghoff Tamás ebben a ciklusában eddig 9,5 millió forintnyi jutalmat kapott. 2019 és 2021 között évente több mint 2 millió forintot ítéltek meg neki, idén pedig csaknem 3 millió forintot, amit a kiváló teljesítményével indokoltak. Abból kiindulva, hogy az év több mint a negyede még hátra volt az adatigénylésünk pillanatában, a volt SZDSZ-es városvezetőnek valami igazán rendkívülit kellett alkotnia – kár, hogy nem árulták el, mi volt az.

Az alpolgármestere sem járt egyébként rosszul. Miközben a település túlélésre és kármentésre játszott, Wittinghoff helyettese négy év alatt 8,3 millió forint jutalomban részesült.

A vidéki települések vezetői közül az összesítésünk szerint Lengyel Róbert Siófok és Veres Pál Miskolc polgármesterei viszik a prímet, előbbi 4,2 millió, utóbbi 4 millió forint jutalomban részesült az elmúlt évben.

Siófokon egyébként a páratlan évek tűnnek a legjobban fizetőnek. A COVID első hullámai által sújtott 2020-as évben sem Lengyel, sem a helyettese nem kapott prémiumot, cserébe viszont 2019-ben és a baloldali polgármesterek által „horrorévnek” kikiáltott 2021-ben 7,3 milliónyiban részesültek összesen.

Tavaly kisebb településeken is többhelyütt részesült millió feletti jutalomban a polgármester, mint például Albertirsán, Rakamazon vagy Sajószentpéteren. Utóbbi díjazása a 2 millió forintot is meghaladta. Olyan helyszínek is adódtak, ahol az alpolgármesterek lekörözték felettesüket, ilyen volt Kispest és Veresegyház, mindkét esetben több mint 2 millió forintot fizettek ki nekik jutalomként 2021-ben.

2022-ben sok helyen még nem került sor jutalom kifizetésére, melyben bizonyára nagyban közrejátszik, hogy gyakorta év végén fognak vastagabban a tollak. Van ezzel ellentétes példa is természetesen, ugyanis Ferencvárosban már idén évközben 55 millió forintot meghaladó jutalmat osztottak szét az önkormányzatban – melyből a polgármester és az alpolgármester nem részesült, így, ha év végén kívánják kárpótolni őket, akkor a kerület kasszája mégsem lehet annyira üres.

(adatradar.hu)

 

 

  

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Bohár Dani megállapítása a kifulladó tüntetésekről: már a tünciből sem kérnek

Válaszolunk Bolgárnak – Bolgár György is kiállt a háború mellett – Ezt mondta