in ,

Szépen lassan minden a helyére kerül: öregek otthonában tengődik Kovács László volt külügyminiszter

Ifjú feleségétől külön, öregek otthonában éldegél a baloldal kedvenc külügyminisztere

A szocialista politikus volt az MSZP elnöke, három kormányban is volt a külügyminiszter, hosszú éveken át az Európai Bizottság adóügyi biztosi posztját is betöltötte. Első felesége halála után, 2015 nyarán újranősült. Egy nála jóval fiatalabb hölggyel, Mónikával kötötte össze az életét. A nő a frigy előtt egy fiút is szült Kovácsnak, aki most tízéves. A nyolcvanegy éves Kovács László azonban nem ifjú feleségével él, hanem egy fővárosi öregek otthonában – derítette ki a Blikk.

Bár az utóbbi időben a volt külügyminiszter nem nagyon mutatkozott a nyilvánosság előtt – utoljára tavaly szeptember végén adott interjút az Indexnek –, de azt gondolta mindenki, jólétben élvezi nyugdíjas éveit  családja körében. A Blikk azonban megtudta, a veterán szocialista politikus már egy fővárosi idősek otthonában lakik, ezt meg is erősítette Kovács a lapnak telefonon.

 

EGYÁGYAS FÜRDŐSZOBÁS APARTMAN

Kovács László otthona egyébként a főváros egy csendes, nyugodt, zöldövezeti részén fekszik. A pártelnök kiemelt ellátásban részesül, az intézmény vezetői és a személyzet lesik minden kívánságát. Egy egyágyas, fürdőszobás apartman az övé, ahol szinte szállodai körülmények között élhet: a liftes épületnek csodálatos, ősfás parkja van, napi háromszori étkezést biztosítanak számára, takarítják a szobáját, mosnak, vasalnak rá, de igény szerint be is vásárolnak neki.

SOKBA KERÜL AZ ELLÁTÁSA

Az intézmény tájékoztatója szerint több millió forintot kell fizetni itt egy lakásért (ami nem örökölhető), és ehhez jön még havonta körülbelül 160 ezer forint térítési költség. Emellett egyéb szolgáltatásokhoz is hozzájuthat a bentlakó, de ez már pluszpénzbe kerül: van fodrászat, manikűr, pedikűr, kozmetika és ebédre is vendégül láthat itt bárki egy barátot, ismerőst vagy családtagot, bár ezek a lehetőségek most, a járványhelyzetben szünetelnek.

Kovács László a Magyar Szocialista Párt alapító tagja, tizennyolc éven át volt országgyűlési képviselő. Külügyminisztere volt a Horn-, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormánynak is, ezután pedig az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosa lett. 2010-ben újra a belpolitika felé fordult egy ciklus erejéig, parlamenti képviselőként, egyben a párt alelnökeként működött. 2014-ben már semmilyen politikai posztért nem indult, legutóbbi, az Indexnek adott interjújában azt mondta, olykor még kikérik a tanácsát a pártban, de úgy látja, ennek sok foganatja nincs.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Szorul a hurok a lódoktor körül – A Mentelmi Bizottság vizsgálhatja a PestiSrácok.hu által kirobbantott Hadházy-botrányt

Minden a helyére kerül: Kovács László már egy öregek otthonában van, Ferit is már várják valahol…