in , , ,

Szentesi Zöldi László: szerintem az oroszok amerikai jóváhagyással vonultak be a Donyec-medencébe

Szerintem az orosz-ukrán békének nagyobb az esélye, mint egy hete.

„Az általános félelmek közepette – szerintem – az orosz-ukrán békének most nagyobb az esélye, mint egy hete. Röviden:

1. Az oroszok bevonultak a többségében orosz nyelvű, de facto már eddig is billegő Donyec-medencébe. Ezzel elérték céljaikat: elbizonytalanították ellenfeleiket, megvédik a medence orosz lakosságát és – időlegesen – gyengítik a nyugati jelenlétet. Ennél többet Putyin nem akarhat, de nem is tudna elérni, legfeljebb kőkemény háborúval, amelyet az orosz gazdaság nemigen bírna el.

2. A viszályban – az egységes üzengetéstől eltekintve – nincs egységes nyugati nézőpont. Több uniós állam, köztük Németország erősen összekapcsolódott az orosz gazdasággal, kell a földgáz, kell a kapcsolat. A nyugatnak sem érdeke fesziteni az űrt egy távoli terület miatt.

Szerintem az oroszok amerikai jóváhagyással vonultak be a Donyec-medencébe, de legalábbis tudták, hogy kapnak és adnak is valamit (hogy mit, nem tudjuk). Erre utal, hogy valódi szankciókról eddig szó sem esett, a nyugati reagálás meglepően puha és erőtlen. A szokásos nagyhatalmi üzletkötés zajlik, reméljük, csak a zaj nagy. Jó esélye van, hogy itt megáll a konfliktus, a terület az oroszoké, tárgyalások és üzengetés kezdődik. Eltart pár hónapig, mint a Krím-félszigetnél, aztán minden halad szépen tovább, mint előtte.”

 

– írja Szentesi Zöldi László.

 

 

Add tovább!

Hé, TimiKÉM! Ha nem fizetek járulékot, bért, és adót, hozzánk is jöttök tüncizni mellettünk? Hm? Mondjuk már ki a lényeget Iványi ügyben!

Erről az ellenzék hallgat: Olaszországban a 800 forintot közelíti egy liter benzin ára. Magyarországon 480 forint