in ,

Szentesi Zöldi László: az RTL Klub kivonult a magyar államból

Boldog új évet, RTL Klub!

Amikor január elsején délután hírét vettem, hogy Áder János beszédét nem közvetítette az RTL Klub, helyette Fischer Iván politikai aktivista és karmester mondott újévi beszédet, arra gondoltam, hogy nekik saját, külön bejáratú január 1-jük van. Persze, figyelhettem volna már egy évvel ezelőtt is a jelekre. Például arra, hogy a súlyos betegségéből lábadozó Kulka János politikai aktivista és színész is kipréselt magából két mondatot. Akkor és ott is Magyarország elnöke helyett. Utána pedig a fekete autók rajongójával https://888.hu/piszkostizenketto/a-fekete-auto-4249845/, Koncz Zsuzsával énekelt duettet emberségről, tartásról, és persze arról, hogy ha leszáll a barna köd az országra, ők majd jól összemelegednek aktivista alapon.


Nem egyszerűen politikai üzenet azonban, hogy Magyarország köztársasági elnökének beszéde helyett az RTL Klub ismét egy ellenzéki aktivista gondolataival köszöntötte nézőit. Még csak arról sincs szó, hogy Áder János személyével volna különösebb bajuk (hogy utálják úgy általában, azért nem perdöntő, mert ők mindenkit utálnak, aki nem náluk klubtag). Nem, az üzenet sokkal komolyabb és mélyebb ennél: ők kivonultak a magyar államból. Üzenik, hogy semmit sem tartanak tiszteletben. Sem a választók többségének döntését, sem a mindannyiunk által delegált országgyűlési képviselők akaratát, még csak a hagyományt sem, amely szerint az év első napján ebben az országban évtizedek óta az első számú közjogi méltóságot illeti a szó. Egyúttal megüzenték nekünk, a többségnek, hogy az utópia hajhászása az idén is folytatódik, bíznak a jelleg, osztályok és különbségek nélküli társadalomban. A recept ismerős: állam helyett anarchia, rend helyett rendetlenség, nemzet helyett nemzetköziség – mindig is ezt ajánlotta, most is ezt ajánlja a baloldal.


Mindebben nincs is semmi meglepő. Talán így is kellett ennek lennie, voltaképpen megköszönhetjük, hogy az RTL Klub elválasztotta magát a májtól. Persze, ők lármáznának a legjobban, ha kivonulásuknak megfelelően kezelnénk őket az újesztendőben. Ha nem kapnának többé meghívót semmilyen állami rendezvényre, ha az állam vezetői még annyira sem állnának szóba velük, mint eddig. Ha tájékoztatási jogosítványaikat pontosan úgy kezelnék vagy módosítanák a hivatalos szervek, mint a többi Magyarországon bejegyzett külföldi vállalkozásét. Akkor persze, menne a sivalkodás, külföldön habzó szájjal panaszkodna a hazai fasizmusra a tévétársaság alternatív köztársasági elnöke, Fischer Iván is.


Az újesztendő első botránya – inkább provokációja – másfajta gondolatokat is megindít a szemlélődőben. Például feltesszük a kérdést: buzizni szabadon szabad-e? Merthogy az RTL Klubban, ahol pedig állítólag nagyon is elvártan izének, toleránsnak illik lenni, szóval, náluk simán belefér, hogy néhány neandervölgyi szexualitásról szájal https://magyarnemzet.hu/belfold/szilveszteri-homofobia-az-rtl-klubon-9171377/. Csodás jelképe ez a kettősség a csatorna világról alkotott képének: könnyesre toleranciázzák egymást éjfél után Fischer Ivánnal, majd ugyanaznap engedik a buzizást ország-világ előtt, mert a nézettség az nézettség. A nézettség pedig pénz. A pénz pedig minden.


Értjük ezt, nem is gond, a kalmár az kalmár, csak hagyjuk akkor a fölösleges köröket szeretetről és emberségről, ha szabad kérni. Egyszerűen írják ki a dollárjelet a logó mellé, árazzák be magukat, és akkor tudni fogjuk, honnan kell szélsebesen elkapcsolni, ha véletlenül odatévedünk.

(Szentesi Zöldi László, 888.hu)

Oszd meg a barátaiddal is!

Már megint a magyarok! Az RTL Klub bezzeg erről hallgat – Hamarosan tesztelik a magyar fejlesztésű tömeglélegeztetőt

Maki-Zay elbukott – Visszavonta a földadóról szóló rendeleteit